Annons
Annons
 • Är du Sveriges knäppaste säljare? Foto: Colourbox

Knäppaste säljaren ska lyfta yrket

Publicerad 5 november 2015, kl 13:24

Är du beredd att boka en flygbiljett för att få en timme bredvid en potentiell kund, eller baka in dig själv i en tårta för att hoppa upp med din säljpitch? Företaget Lime Go utlyser en tävling för Sveriges alla påhittigaste säljare.

Jobbar du som säljare, eller har du en gäng tjoande, serpentinblåsande kollegor längre ner i korridoren? Då kan du från och med i dag nominera till tävlingen Sveriges galnaste säljare.

- Det är min fasta övertygelse att säljare i genomsnitt har roligare på jobbet än de flesta. Detta har tidigare varit en väl bevarad hemlighet inom säljkåren men med den här tävlingen ska vi visa det för resten av befolkningen, säger Lars Andersson, ansvarig på Lime Go, ett företag som jobbar med kundrelationer.

Tävlingen syftar till att höja säljyrkets status, som arrangörerna menar länge varit oförtjänt låg och resulterat i att man döljer uppdraget bakom en mängd anglifierade omskrivningar som Territorium Manager eller Customer Relations Manager. Men också till att sprida glädje.

- Vi vet att det finns otroligt många smått bisarra och extremt underhållande berättelser där ute, syftet med tävlingen är att lyfta upp dem i ljuset, säger Lars Andersson.

Vinnaren koras den 12 december, och belönas med en iPad fylld med utvalda appar.

Är du knäppaste säljaren?

Vill du nominera dig eller en kollega till årets knäppaste säljare?

Gör det och läs mer om tävlingen här.

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  Förmånsbil blir oförmånlig – kan drabba säljare

  Från och med sommaren 2021 kommer förmånsbilar att bli dyrare. Det föreslår regeringen i sin höstbudget. Förslaget riskerar att slå mot resande försäljare.

 • Läs även...

  Ny funktion ska minska sjukskrivningar

  Det kan ta lång tid att komma igen efter att ha gått in i väggen. Men tack vare rehabkoordinatorn på pappersbruket Billerud Korsnäs blev Lottas sjukfrånvaro kort. Insatserna fick även positiva effekter på arbetsplatsen.

 • Läs även...

  Meningslösa jobb ger missnöjda medborgare

  Alla skulle tjäna på att vi slutar hymla om vikten av ett arbete – många jobb suger faktiskt. För en av tre gör jobbet inte livet bättre och det finns samband mellan arbetets mening och tilltron till demokratin, visar en undersökning från Arena idé.

 • Läs även...

  Småföretag saknar digital kompetens

  Under pandemin har vi experimenterat med digital teknik och nya arbetssätt. Men när vi återvänder till kontoren finns risk att allt blir som vanligt igen. Det visar en ny rapport.

 • Läs även...

  Miljonregn över anställda när facket avstår arvode

  De anställda på Scania har helt oväntat blivit nära tre miljoner kronor rikare. Det sedan de fackliga företrädarna avstått från ett styrelsearvode, till förmån för Scanias personalstiftelse. En inrättning som länge varit vilande, men som nu får nytt liv.