Kollega söker chefredaktör

Publicerad 19 mars 2019, kl 13:32

Vill du vara med och göra Sveriges största fackförbundstidning? Nu söker vi chefredaktör/ansvarig utgivare till Kollega.

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.

Kollega är Unionens medlemstidning. Vi är en självständig redaktion som strävar efter att vara bäst i Sverige på tjänstemännens arbetsliv. Redaktionen, som är placerad i centrala Stockholm, består i dag av 13 personer som arbetar med magasinet (8nr/år), chefstidningen Chef & Karriär (4 nr/år) och dagliga nyheter på kollega.se. Kollega har en TS-upplaga på 637 400 ex (2018) – Sveriges största fackförbundstidning

Nu söker vi en Chefredaktör/ansvarig utgivare till Kollega.

Vi tror att du;

 • Har erfarenhet av redaktionell arbetsledning, är en god chef/ ledare med visioner och starkt engagemang att utveckla tidningen, medarbetarna och hitta nya vägar till läsarna.
 • Har egen journalistisk erfarenhet av och starkt intresse för arbetslivsjournalistik.
 • Har integritet och förmåga att skapa förtroende och respekt för tidningens publicistiska hållning.
 • Är en person med förmåga att agera i en demokratisk och facklig organisation
 • Är utåtriktad och har lätt för att kommunicera och bygga relationer externt och internt.
 • Är drivande med god förmåga att ta ansvar och fatta beslut.

Som chefredaktör ska du dela Unionens fackliga värderingar. Ledarskapet i Unionen präglas av omtanke, professionalism och utveckling.

Vid frågor hör du av dig till Unionens ordförande Martin Linder [email protected] eller kanslichef Therese Svanström tel 070-2807038. Facklig kontaktperson Johanna Rovira tel 070-5378472.

Unionen välkomnar olikheter i personalgrupperna och eftersträvar mångfald i alla avseenden. 

Välkommen med din ansökan senast 12 april!

Ansök här.

  Lediga jobb
  Nyhetsbrev

  Prenumerera

  Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.