Annons

Kollega söker redaktionssekreterare

Publicerad 9 september 2019, kl 16:18

Vill du vara med och leda arbetet på Sveriges största fackförbundstidning? Brinner du för arbetsmarknadsjournalistik? Då är du kanske rätt person att komma och jobba med oss. Vi söker en redaktionssekreterare till redaktionen för Kollega, Chef & Karriär och kollega.se.

Kollega är Unionens oberoende medlemstidning med en TS-upplaga på 650 500 ex (2019). Redaktionen, som är placerad i centrala Stockholm, består av 13 personer och gör magasinet Kollega (8nr/år), chefstidningen Chef & Karriär med en TS-upplaga på 89 100 (4 nr/år) och nyheter på kollega.se.

Arbetet som redaktionssekreterare innebär att leda och coacha reportrarna i det dagliga arbetet, att arbeta nära webbredaktören och vara ett bollplank till AD. Vi vill också att du tillsammans med chefredaktören är med och driver utvecklingen av vår journalistik, både i print och digitalt.

Vi tror att du:

 • Har arbetat som redaktör eller redaktionssekreterare.
 • Har journalistutbildning.
 • Har erfarenhet av nyhetsbevakning och digital publicering på dagstidning eller tidskrift.
 • Har arbetat med utveckling av digital journalistik.
 • Har goda kunskaper om arbetsmarknaden och intresse för fackliga frågor.
 • Är en modig, idérik, kreativ, lyhörd och entusiasmerande ledare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Månadslön och goda villkor enligt kollektivavtal. Redaktionen finns på Olof Palmes gata 17 i Stockholm.

Vid frågor hör du av dig till chefredaktör Helena Ingvarsdotter på [email protected] eller 08-504 150 02. Facklig kontaktperson är Johanna Rovira, [email protected] eller 08-504 159 22.

Välkommen med din ansökan senast 24 september 2019.

 

Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Vi har inflytande, ansvar och ambition för mer än bara oss själva, och mod att driva frågor som påverkar hela samhället. Varje dag hjälper vi flest människor i det privata arbetslivet att få det bättre på arbetsplatsen. Därför har vi erfarenhet och bredd som ingen annan har, och vi behöver dig som vill göra oss ännu bättre.  

Lediga jobb
 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.