Annons
Annons

Kollega söker reporter

Publicerad 18 november 2014, kl 14:56

Är du en driven, självgående och synnerligen kompetent arbetsmarknadsreporter som gillar att skrapa på ytan och ringa de där extra samtalen för att dina artiklar ska skilja ut sig från mängden? Då kanske du kan vara intresserad av att jobba på Kollega.

Vi söker en reporter som har koll på det som händer i och kring arbetslivet.

Du har ett stort och upparbetat nätverk av människor av betydelse för tjänstemännens arbete och villkor. Självklart är du väl insatt i den värld som har störst påverkan på svensk arbetsmarknad; näringsliv, fack och politik. Du har förmågan att inte bara förklara komplicerade företeelser, utan även förvandla dem till spännande berättelser.

Kollega är Unionens oberoende medlemstidning och utkommer med 8 nummer per år. Kollegas dagliga nyheter finns på sajten Kollega.se och på bloggen Kollegaredaktionen.se. Redaktionen, som även gör chefstidningen Position, ligger centralt placerad i Stockholm, och består i dag av 13 personer.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med start 12 januari 2015. Chans till förlängning finns.

Ansök tjänsten HÄR - senast den 4 december. Intervjuer och urval sker löpande.

Frågor om tjänsten besvaras av Linda Svensson, redaktionssekreterare: 08-504 159 12
Fackligt kontaktombud är Johanna Rovira: 08- 504 159 11

Bläddra i tidningen!

Här kan du bläddra i tidningen Kollega. Klicka på mappen i nedre vänstra hörnet så hittar du också tidigare nummer.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Kollega söker reporter

  Har du arbetat med nyheter på webben och vet vad som fungerar i sociala medier? Är du intresserad av hur folk har det på jobbet och av frågor som rör arbetsmarknaden i stort? Då kanske du är den vi söker för ett vikariat under 2021.

 • Läs även...

  Så stöttar du en orolig kollega

  De flesta anställda känner någon form av oro kring effekterna av coronaviruset. Men det finns saker vi kan göra för att stötta varandra. Både som kollega och chef.

 • Läs även...

  Få arbetsgivare döms för diskriminering

  Trots att diskriminering på jobbet är vanligt är diskrimineringsärenden svåra att driva till domstol. På fem år har Unionen bara vunnit en enda gång mot en arbetsgivare. Men hälften av medlemmarna får ändå kompensation.

 • Läs även...

  Vägrade timanställning - blev avskedad

  Gå över till timanställning eller bli uppsagd. Det ultimatumet fick en Unionenmedlem som var anställd på serviceföretaget Mr Urban. När hon vägrade blev hon avskedad.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.