Annons
Annons
  • Har du jobbat som webbreporter och har koll på vilken journalistik som fungerar i sociala medier? Foto: Shutterstock

Kollega söker webbreporter

Publicerad 25 november 2020, kl 14:15

Har du arbetat med nyheter på webben och vet vad som fungerar i sociala medier? Är du intresserad av hur folk har det på jobbet och av frågor som rör arbetsmarknaden i stort? Då kanske du är den vi söker för ett vikariat under 2021.

Redaktionen, som består av 13 personer, producerar Kollega, Chef & karriär och har en daglig nyhetswebb. Som webbreporter kommer du att arbeta nära webbredaktören samt med övriga reportrar, som går på rullande webbschema.

Utgivare är Unionen, Sveriges största fackförbund med 700 000 medlemmar. Medlemmarna är tjänstemän i hela den privata sektorn – från stora internationella koncerner till små familjeföretag, organisationer och föreningar. Redaktionen har en fri och självständig ställning i förbundet.

På kollega.se publicerar vi nyheter och tips om allt som rör deras vardag på jobbet. Eftersom målgruppen är bred försöker vi också tänka målgruppsanpassat i vår bevakning. Vi står inför ett arbete med utveckling av vår webb och vår digitala närvaro i stort.

Vi vill att du:

● har journalistutbildning

● har minst ett par års erfarenhet av att jobba som webbreporter och med nyheter

● vet hur en rubrik, ingress och text ska vara formulerad för att bli läst

● är van att ta hänsyn till SEO när du skriver en artikel

● har kunskap om och förståelse för vad som fungerar i sociala medier, både när det gäller att sprida material samt hitta uppslag och case

● är snabb och idérik, med ett starkt driv

Har du kunskap om eller erfarenhet av arbetsmarknadsfrågor är det ett stort plus. Du får gärna ha erfarenhet av att producera rörligt material.

Vi gillar olikheter och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat från 11 januari 2021 - 18 december 2021.

Månadslön och goda villlkor enligt kollektivavtal.

För närvarande jobbar vi i huvudsak på distans men redaktionens lokaler finns på Olof Palmes gata i centrala Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 13 december, men sök gärna tidigare - vi kommer att börja med intervjuer innan sista ansökningsdag.

Kontakt

Frågor? Hör av dig till Helena Ingvarsdotter, chefredaktör, 072-749 56 74 och Johanna Rovira, fackligt ombud, 070-537 84 72.

Ansök här.

Lediga jobb