Annons
Annons
 • Kollegas debattredaktörer – Lina Björk och Niklas Hallstedt – vill skapa ett forum för medlemmarnas åsikter, en viktig demokratisk funktion för en fackförbundstidning. Foto: Linnea Andersson / Kollega

Kollega startar debattsida

Publicerad 20 oktober 2020, kl 14:25

Nu startar Kollega en debattsida på webben. Här ska medlemmar och förtroendevalda kunna uttrycka sin åsikt om allt som rör arbetslivet.

Lina Björk och Niklas Hallstedt är sidans redaktörer. Varför startar Kollega en debattsida?
– Vi vill skapa ett forum för medlemmarnas åsikter, det känns som en viktig demokratisk funktion för en fackförbundstidning. En förhoppning är att det ska uppstå en ständig dialog och ett flöde där människor får möjlighet att berätta vad de tycker. Och ur det uppstår det förhoppningsvis något kreativt, man kommer ett steg närmare något.

Vem vill ni ska skriva på sidan?
– I första hand vill vi att medlemmar ska komma till tals i frågor som rör deras vardag, och då gärna personer som inte har så stor medial erfarenhet, de som hamnat lite ”under radarn”. I andra hand tänker vi oss personer som har sakkunskap i en fråga. Vi vill undvika dem som är i etern ändå, de har redan plattformar där de kan göra sig hörda.

Vilka ämnen tänker ni att debattsidan ska fokusera på?
– Inläggen ska handla om arbetslivet på något sätt. Det kan vara saker som rör den egna branschen och sådant som rör arbetsplatsen, till exempel arbetsmiljö, lön eller stora förändringar. Arbetslivet rymmer ju både stort och smått.

För dig som vill göra din röst hörd

Mejla ditt manus till [email protected]. I länken nedan finns detaljerad information om vad du bör tänka på inför att du skriver:

Läs mer: Så skriver du på Kollega Debatt

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
 • Läs även...

  Debatt: Nästa generations fack är digitalt

  Fackliga organisationer får inte fastna i gamla arbetsformer. Med nya digitala tjänster kan facken stärka arbetstagarnas inflytande, skriver tankesmedjan Futurions vd Ann-Therése Enarsson.

 • Läs även...

  Debatt: Dags att skrota det personliga brevet

  Vid jobbansökningar innebär det personliga brevet endast ett sätt att kategorisera kandidater efter fördomsfulla uppfattningar. Det är dags att skrota det, skriver Johanna Näyhä, som jobbar med HR-frågor.

 • Läs även...

  Debatt: Värna öppenheten mot omvärlden

  Den snabba reallönetillväxten här kan till stora delar förklaras av en ökad handel med tillväxtländer. Vi måste värna öppenheten mot omvärlden om det ska fortsätta i den riktningen, skriver forskningsledaren Daniel Lind.