Annons
Annons
 • Kollegas debattredaktörer – Lina Björk och Niklas Hallstedt – vill skapa ett forum för medlemmarnas åsikter, en viktig demokratisk funktion för en fackförbundstidning. Foto: Linnea Andersson / Kollega

Kollega startar debattsida

Publicerad 20 oktober 2020, kl 14:25

Nu startar Kollega en debattsida på webben. Här ska medlemmar och förtroendevalda kunna uttrycka sin åsikt om allt som rör arbetslivet.

Lina Björk och Niklas Hallstedt är sidans redaktörer. Varför startar Kollega en debattsida?
– Vi vill skapa ett forum för medlemmarnas åsikter, det känns som en viktig demokratisk funktion för en fackförbundstidning. En förhoppning är att det ska uppstå en ständig dialog och ett flöde där människor får möjlighet att berätta vad de tycker. Och ur det uppstår det förhoppningsvis något kreativt, man kommer ett steg närmare något.

Vem vill ni ska skriva på sidan?
– I första hand vill vi att medlemmar ska komma till tals i frågor som rör deras vardag, och då gärna personer som inte har så stor medial erfarenhet, de som hamnat lite ”under radarn”. I andra hand tänker vi oss personer som har sakkunskap i en fråga. Vi vill undvika dem som är i etern ändå, de har redan plattformar där de kan göra sig hörda.

Vilka ämnen tänker ni att debattsidan ska fokusera på?
– Inläggen ska handla om arbetslivet på något sätt. Det kan vara saker som rör den egna branschen och sådant som rör arbetsplatsen, till exempel arbetsmiljö, lön eller stora förändringar. Arbetslivet rymmer ju både stort och smått.

För dig som vill göra din röst hörd

Mejla ditt manus till [email protected]. I länken nedan finns detaljerad information om vad du bör tänka på inför att du skriver:

Läs mer: Så skriver du på Kollega Debatt

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Debattreplik: Tankevurpa om upphovsrätt

  Jag och Hatten har helt klart olika syn på det som inträffat i tvisten om Babblarna. Men Hattens vd berör en del viktiga punkter som jag vill utveckla vidare. Det är nämligen skillnad på att betala för någons nedlagda arbetstid, och betala för någons rättigheter, skriver illustratören Ola Schubert.

 • Läs även...

  Debatt: Vi vill inte bara ha ord - vi vill ha handling!

  Vi ställer upp för företaget, jobbar hårt och utsätter oss för faror. Vi är lojala också för att vi älskar att göra radio och tv. Men samtidigt vill företaget försämra våra villkor. Det går inte ihop, skriver facken på SVT, SR och UR.

 • Läs även...

  Debatt: ”Våga se min kunskap och kompetens”

  När arbetsgivaren läser ”särskola” på mitt cv blir det oftast ingen intervju. Varför vill inte fler arbetsgivare och förtroendevalda ta tillvara på min kompetens? frågar Mia-Jonas Plunteman som är dyslektiker och nu läser till redovisningskonsult.