Annons
Annons

Kompetensutveckling - en gåva

Publicerad 10 september 2014, kl 13:08

Jag måste få säga en sak, apropå de tidigare inläggen om arbetslösas situation och nyttan av olika kurser. Jag är utbildad tandtekniker med många års erfarenhet, och blev arbetslös pga. att labbet gick i konkurs.

Som tandvården är just nu, med mycket jobb som skickas till Kina bland annat, var det hopplöst att få ett nytt tandteknikerjobb. Efter ett års arbetsletande fick jag chansen att utbilda mig till något nytt.

Har nu precis avslutat mitt halvår på Lernia i Malmö, där jag gått på en Bageri-utbildning. Detta halvåret har varit så otroligt roligt, fyllt av glädje, kunskap och bakande !

Eftersom det var varvat med praktik fick vi också massor av kontakter och arbetsplatserfarenhet vilket vi delade med oss till varandra på kursen, vid det efterföljande "praktiksnack".

Är nu återigen arbetssökande men har gott hopp om arbete framöver. Kunskap är en lätt börda, sägs det och jag anser att det är alla gånger bättre att vara igång med någon aktivitet, än att förbli mer och mer passiv. Släck inte ner för livet, utan ta emot det som erbjuds.

Jag ser denna kursen som en stor gåva. Jag fick en ny utbildning, utan studieskulder, och dessutom betalt under tiden.

//Lena, 56 år

Lediga jobb
 • Läs även...

  27 000 nekades ersättning

  Sture. Jessica. Mona. Tre offer för Försäkringskassans allt hårdare bedömningar för att hålla nere sjukstatistiken. Läs deras berättelser – och myndighetens svar.

 • Läs även...

  Livslångt lärande ska få fler att jobba längre

  Befolkningen i Europa åldras snabbast i världen. För att välfärden inte ska äventyras måste fler jobba längre. Men då krävs vidareutbildning under hela arbetslivet, visar forskning.

 • Läs även...

  Så säger du nej till att vara referens

  Hjälp! Din trevliga men inkompetenta kollega vill ha dig som referens till ett jobb som du inte alls tror att han skulle klara. Här är tre sätt att klara situationen utan att såra kollegan.