• Ingen bonus utan kvinnor för chefer i den brittiska finanssektorn. På bilden, "Walkie-talkie-huset" i City of London, finansdistriktet i den brittiska huvudstaden. Foto: Frank Augustein/AP/TT

Kvinnliga chefer ska ge högre bonus

Publicerad 4 november 2015, kl 10:26

Att få bonus som chef i finanssektorn ska bero på andelen kvinnor i ledande befattningar, enligt en rapport som den brittiska regeringen beställt med syfte att få in fler kvinnor i toppositioner.

De senaste åren har flera internationella studier visat på en bättre lönsamhet med ökad jämställdhet i bolagledningarna, som Kollega.se rapporterat om. Storbritanniens BNP skulle till exempel öka med 10 procent om arbetsmarknaden vore jämställd, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD.

I den rapport som den brittiska regeringen beställt föreslås också att företagen i finanssektorn ska redovisa könsfördelningen offentligt, enligt TT.

Läs mer:
Bättre lönsamhet med fler kjolar
Kvinnor över 55 = bästa bossarna

 

 

 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Klarar du Kollegas kuliga sloganquiz?

  En del är så bra att vi aldrig glömmer dem. Andra minns vi ändå och några har vi glömt. Hur bra är du på företagens slogans? Testa dina kunskaper i Kollegas sloganquiz!

 • Läs även...

  Här är det enda som hjälper mot utbrändhet

  Möjlighet att bestämma över sitt eget arbete och socialt stöd är viktigt på en arbetsplats. Men inte nog för att förhindra utbrändhet. För det krävs sänkta krav i jobbet.

 • Läs även...

  Drabbad av bore out

  Har du så lite att göra på jobbet att du blir håglös? Så känner många kontorsanställda i dag. Men det är inget man talar högt om, trots att ”bore out” till och med kan göra dig sjuk.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.