• Var arbetsplatsen är belägen är för många viktigare än lönens storlek, enligt en undersökning. Foto: Hasse Homberg/TT

Läget viktigare än lönen

Publicerad 10 september 2014, kl 12:38

Rätt geografiskt läge på arbetsplatsen är viktigare än högre lön och möjligheten att klättra på karriärstegen. Det visar en ny undersökning.

Det finns några faktorer som väger tyngre än andra när det kommer till att välja jobb. Viktigaste i valet av arbetsplats är att arbetsuppgifterna är intressanta, det tycker i alla fall 64 procent av de som svarat i undersökningen.

En annan avgörande faktor är jobbets geografiska läge, vilket 28,3 procent anser. Det är till och med snäppet viktigare än lönen, något som 27,2 procent svarar.

Visst är det schyst med trevliga kollegor, 13,9 procent anser det, men ännu viktigare är att ha en bra chef. Det tycker 18,9 procent.

Sist på topp tio-listan över vad som är viktigast för valet av arbetsplats kommer möjlighet till avancemang och anställningsförmåner som bonusar och tjänstebil.

Fotnot: I undersökningen, gjord av Careerbuilder.se, har drygt 5 600 personer deltagit.

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Här är det enda som hjälper mot utbrändhet

  Möjlighet att bestämma över sitt eget arbete och socialt stöd är viktigt på en arbetsplats. Men inte nog för att förhindra utbrändhet. För det krävs sänkta krav i jobbet.

 • Läs även...

  Lättare byta jobb med nytt komvux

  Minst utbildning ska inte längre ge förtur till komvux. I stället ska störst behov prioriteras. Det föreslår en ny utredning. Målet är bland annat att öka möjligheten att byta yrke.

 • Läs även...

  Chefers höga arbetsbelastning missas

  Tidspress, hög arbetsbelastning och många medarbetare. Så ser verkligheten ut för många av landets mellanchefer. Trots det glöms chefernas arbetsmiljö ofta bort.

 • Läs även...

  Prata politik på jobbet?

  Om några dagar går vi till val. På många håll diskuteras politik livligare än någonsin. Kanske även på jobbet. Men är det okej? Och hur gör vi det bäst?

 • Läs även...

  Två i veckan dör av mobbning

  Utfryst, ignorerad, trakasserad. Varje dag utsätts 100 000 människor för mobbning på sina arbetsplatser. Den grymma behandlingen ger mardrömmar, stress och depressioner – och leder i värsta fall till självmord.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.

 • Läs även...

  Trots corona: ”Massvis med jobb att söka”

  Antalet tjänstemän som har sökt stöd hos TRR har nästan fördubblats under coronakrisen. Men det finns fortfarande gott om jobb att söka för dem som blir uppsagda.

 • Läs även...

  Corona får Apotea att rekrytera

  Många korttidspermitteras och varslas nu om uppsägning från sina arbeten. Men det finns även de arbetsplatser som är i stort behov av personal. Ett av de företag som rekryterar personal för fullt är Apotea.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.