Låt inte stressen förstöra ditt liv!

Publicerad 3 februari 2015, kl 10:44

Många är vi som utan att vi egentligen vet om det, lever våra liv på gränsen till utmattning. Och bara kör på och tror att vi tål hur mycket som helst. Tills den dag vi går över gränsen för vår förmåga och tappar fotfästet på grund av stress och utbrändhet.

Själv hamnade jag i en sådan situation efter att ha levt ett osunt och stressigt liv under flera år.  Min kropp sa helt stopp och jag blev långvarigt sjukskriven. Mitt stressiga liv både invändigt och utvändigt hade helt enkelt gjort mig sjuk.

Min väg tillbaka blev inte lätt men jag klarade det med terapi och genom att jag kom i kontakt med boken Magikern och Kärlekens magi (finns på bibliotek och i bokhandeln) och som hjälpte mig tillbaka till ett liv i mer respekt och kärlek till mig själv, vilket blev min räddning från ett tidigare liv i psykisk, fysisk och andlig misär.

Så stanna upp i tid! Ge dig själv en chans att hinna i fatt dig själv och försök att se med nya ögon på vad som får dig att må bra! Det är du värd!

Anna J

Lediga jobb
 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Här är det enda som hjälper mot utbrändhet

  Möjlighet att bestämma över sitt eget arbete och socialt stöd är viktigt på en arbetsplats. Men inte nog för att förhindra utbrändhet. För det krävs sänkta krav i jobbet.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Ledig måndag ska minska jobbstressen

  Tungt att gå till jobbet på måndagar? I Japan har man kommit på ett sätt att få överarbetade medarbetare att ta det lite lugnt. Nämligen att vara ledig veckans första förmiddag.

 • Läs även...

  Mary ska förändra världen

  För Mary Juusela är jobbet inget jobb – utan ett kall. Målet är ett Sverige fritt från främlingsfientlighet och utanförskap.
  – Jag ska nå ut till alla innan jag dör, säger hon.

 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.