Lättare att få jobb som extrovert

Publicerad 13 juni 2014, kl 13:10

Kollega gick ut och frågade folk på stan vad de tror - vem har lättast att få jobb, en extrovert eller en introvert jobbsökande?

Lennart Johansson, administratör, Stockholm

- Extroverta har lättare att få jobb tror jag. För de har lättare att kommunicera och upplevs som mer tillgängliga.

 

Reynaldo Rodriguez, restaurangbranschen, Stockholm

- Den som är extrovert, för att man måste vara mer öppen som person för att få jobb.  Men introverta är kanske mer stresståliga och kunniga, så det beror nog på vilket jobb det handlar om.
 

 

Saga Berlin, egen företagare, Stockholm

- Extroverta, för att det finns fler jobb inom den personlighetsgenren som till exempel servicearbete där det heller inte alltid krävs utbildning.

 

Jenny Palén, konstnär, Stockholm

- Extroverta. Jag tror att det är lättare för en arbetsgivare att känna förtroende för en extrovert person. Men det beror ju på var på skalan man ligger.
 

Anton Darin, säljare, Stockholm

- Då måste jag nog säga extrovert. Man måste vara framåt och social för att få jobb, det är viktigt att visa framfötterna och att man kan ta ansvar.

 

Lediga jobb
 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.

 • Läs även...

  Partierna om: Psykosocial arbetsmiljö

  Kollega har gjort en sammanställning av Unionens viktigaste arbetsmarknadsfrågor till de åtta största partierna inför valet den 9 september.

 • Läs även...

  Lättare byta jobb med nytt komvux

  Minst utbildning ska inte längre ge förtur till komvux. I stället ska störst behov prioriteras. Det föreslår en ny utredning. Målet är bland annat att öka möjligheten att byta yrke.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Här finns höstens jobb

  Den stekheta arbetsmarknaden håller i sig. Inom tre av fyra yrken finns extra goda chanser att få jobb enligt Arbetsförmedlingen.

 • Läs även...

  ”Unionen lever i det förflutna”

  Det var inte bara arbetsgivaransvaret som var en stötesten när Frilans Finans ville teckna kollektivavtal med Unionen. Enligt företagets vd Stephen Schad har förbundet ett ideologiskt arv som inte hör nutiden till. Han efterlyser också ett kollektivavtal anpassat till dagens arbetsmarknad.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.