Lyckostigen

Publicerad 4 april 2013, kl 11:26

Månpocket

 Romanen är uppdelad i tre delar och ger röst åt Johanna, hennes exman Calle och hans nuvarande flickvän Fanny. Johanna bor i en svensk småstad och har två tonårsdöttrar med Calle som dyker upp var tredje helg för att ta med barnen till Stockholm. Johanna får kämpa för att få ekonomin att gå ihop och när Calle drar in ett extra bidrag han gett henne i några år blir det allt kärvare. Hon börjar också inse att den yngsta flickan är mobbad i skolan.

Calle har genom sin nästan överklass-Fanny gjort en klassresa och kanske anstränger han sig för mycket för att passa in. För Fanny, i sin tur, känner trycket från sina vänner, att han är en uppkomling och inget för henne.

Berättelsen blir extra intressant eftersom vi får följa dem sett ur både deras egna och de andras perspektiv.

Enda felet med boken är titeln, jag trodde det handlade om en sämre chick lit och det var inte förrän jag upptäckte att jag läst Anna Fredrikssons debut Sommarhuset, som jag tyckte mycket om, som jag slog till och köpte pocketboken. Jag ångrar mig inte.

Eva Karlsson
Lediga jobb
 • Läs även...

  Partierna om: Framtidens arbetsliv

  Hur kan fler och bättre jobb skapas när arbetstillfällen försvinner på grund av digitaliseringen och automatiseringen?

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  Magnus är chef och bipolär

  Magnus Peterson har diagnosen bipolär sjukdom. Han har genomlidit depressioner, fått en psykos, slutat äta och dricka och varit inlagd på psyket. Tack vare en förstående chef och omgivning har han kommit igen och har i dag ett chefsjobb.

 • Läs även...

  Så mycket kan du spara på att pendla

  Tjäna 5 000 kronor i månaden – genom att flytta från Stockholm och börja pendla till jobbet. Kollega har pratat med några som följt rådet.

 • Läs även...

  Unga lär äldre på Microsoft

  Företag som inte lockar unga medarbetare får problem. Det menar ledningen för Microsoft i Sverige, som med omvänt mentorskap – unga lär de äldre – tänker fånga framtidens medarbetare.

 • Läs även...

  Projekt ger nyanlända akademiker praktikplats

  Hussam Jamil hade familj, lägenhet, karriär och pengar på banken. När kriget i Syrien bröt ut tvingades han lämna allt. I dag har familjen återförenats i Sverige – och Hussam har ett toppjobb på Microsoft.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.