Annons

Lyckostigen

Publicerad 4 april 2013, kl 11:26

Månpocket

 Romanen är uppdelad i tre delar och ger röst åt Johanna, hennes exman Calle och hans nuvarande flickvän Fanny. Johanna bor i en svensk småstad och har två tonårsdöttrar med Calle som dyker upp var tredje helg för att ta med barnen till Stockholm. Johanna får kämpa för att få ekonomin att gå ihop och när Calle drar in ett extra bidrag han gett henne i några år blir det allt kärvare. Hon börjar också inse att den yngsta flickan är mobbad i skolan.

Calle har genom sin nästan överklass-Fanny gjort en klassresa och kanske anstränger han sig för mycket för att passa in. För Fanny, i sin tur, känner trycket från sina vänner, att han är en uppkomling och inget för henne.

Berättelsen blir extra intressant eftersom vi får följa dem sett ur både deras egna och de andras perspektiv.

Enda felet med boken är titeln, jag trodde det handlade om en sämre chick lit och det var inte förrän jag upptäckte att jag läst Anna Fredrikssons debut Sommarhuset, som jag tyckte mycket om, som jag slog till och köpte pocketboken. Jag ångrar mig inte.

Eva Karlsson
Lediga jobb
 • Läs även...

  Partierna om: Framtidens arbetsliv

  Hur kan fler och bättre jobb skapas när arbetstillfällen försvinner på grund av digitaliseringen och automatiseringen?

 • Läs även...

  Löneskillnader en gåta för forskarna

  Ju högre lön desto större är löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Forskare har försökt finna svaret på varför glastaket finns genom att studera anställda som pluggat ekonomi eller juridik.

 • Läs även...

  Länge leve John Blund

  Visst är de duktiga, de där stora ledarna med sitt minimala sömnbehov. Eller? Nu ökar medvetenheten om hur extremt viktig sömnen är – inte minst för att fatta genomtänkta beslut.

 • Läs även...

  Kollega söker redaktionssekreterare

  Vill du vara med och leda arbetet på Sveriges största fackförbundstidning? Brinner du för arbetsmarknadsjournalistik? Då är du kanske rätt person att komma och jobba med oss. Vi söker en redaktionssekreterare till redaktionen för Kollega, Chef & Karriär och kollega.se.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.