Annons

Mänslighetens viktigaste kulturarv förstörs av ett gäng gangsters

Publicerad 27 maj 2015, kl 13:00

Snart har den antika staden Palmyra förstörts och grusats sönder av IS. Antika lämningar som klarat sig i flera tusen år, överlevt härjningar och världskrig. Den antika staden Nimrud jämnades med marken på några sekunder. Journalister rapportera världssamfundet bara "ser på". Kultur förstörs och säljs på svarta marknaden av terrororganisationen IS.

Mänsklighetens viktigaste kulturarv förstörs av ett gäng gangsters. Människor dödas urskillningsslöst och flyr från sina städer och byar. Det är ett totalt misslyckande av FN och världssamfundet med USA i spetsen.
Jag vill inte lägga all skuld på USA men Busch-regimenen med sin vilja att visa makt och teknisk stridsduglighet istället för att värna om och verka för fred. Hur hade läget sett ut om invasionen i IRAK aldrig inträffat?

Och så har vi lilla Sverige, krigsföretag som SAAB går bättre än någonsin och SD gnäller att vi tar emot för många flyktingar.  Därtill åker ungdomar från Europa för att stida för IS. Jag förstår inte hur detta kan forgå, det är ett totalt vansinne.
//Total vansinne

Lediga jobb
 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Svenskt avtal för bättre villkor globalt

  Hygienkoncernen Essity har tecknat globalt ramavtal med Unionen.
  – Vi är glada över att det som svenskt fackförbund går att vara med och påverka globalt, säger Magnus Kjellsson, internationell chef på Unionen.

 • Läs även...

  50 år senare - så siade experterna om framtiden

  Det är inte helt lätt ens för experter att sia om hur livet kommer att te sig om några årtionden. Det framgår med all önskvärd tydlighet av en forskningsrapport från 1969.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.