Annons
Annons
 • Vill du få betalt för att åka skidor och dansa på after ski? Foto: shock/Colourbox

Mediokra jobbsökare får förtur till drömjobb

Publicerad 7 februari 2019, kl 14:30

Kompetens står högt på arbetsgivarnas önskelista i 9,9 fall av tio – men ibland händer det faktiskt att det dyker upp ett jobb där frånvaron av kompetens är en fördel. Eller vad sägs om att åka skidor på arbetstid, med liftkort, boende och mat betalt utöver lönen?

Det låter för bra för att vara sant, i alla fall om man har tycke för vintersport, men på Arbetsförmedlingens platsbank finns faktiskt just nu två jobb utlysta som framstår som rena semestern. Vintersemester visserligen, men ändå.

Två mediokra skidåkare efterlyses – det är visserligen inget absolut krav på att man ska vara kass på att åka utför, men det är fördelaktigt om man ”aldrig eller sällan mottagit komplimanger för sin körstil.” Förutom skidåkning – i detta fall helst plogning, dvs att man kör med skidor som nästan korsar varandra – ska de sökande testa skidkläder genom att trilla i backen, dansa på after ski och fastna i ankarliften.

Lönen ligger på 250 kronor i timmen och i jobbförmånerna ingår resa tur- och retur till Idre, mat och dryck, boende i egen stuga ett stenkast från liften, liftkort, hyra av utrustning samt åtta privatlektioner. Som bonus får den som ror hem jobbet dessutom ta med sig en vän som också får alla utgifter betalda. Huruvida det finns kollektivavtal framgår ej.

Det är inte första gången som det dyker upp jobbeskrivningar som låter som rena semestern i Platsbanken – för några år sedan utlystes till exempel jobb som avsmakare på lyxrestaurang eller partychef vars arbetsuppgifter bland annat var att gå på festivaler.  

Läs mer: Så får du jobb som lyxturist

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Byt jobb ofta – lär dig mer

  Det livslånga lärandet har sina fördelar. De som byter jobb ofta upplever att de lär sig mer på jobbet, visar forskning.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.