Annons
 • Vill du få betalt för att åka skidor och dansa på after ski? Foto: shock/Colourbox

Mediokra jobbsökare får förtur till drömjobb

Publicerad 7 februari 2019, kl 14:30

Kompetens står högt på arbetsgivarnas önskelista i 9,9 fall av tio – men ibland händer det faktiskt att det dyker upp ett jobb där frånvaron av kompetens är en fördel. Eller vad sägs om att åka skidor på arbetstid, med liftkort, boende och mat betalt utöver lönen?

Det låter för bra för att vara sant, i alla fall om man har tycke för vintersport, men på Arbetsförmedlingens platsbank finns faktiskt just nu två jobb utlysta som framstår som rena semestern. Vintersemester visserligen, men ändå.

Två mediokra skidåkare efterlyses – det är visserligen inget absolut krav på att man ska vara kass på att åka utför, men det är fördelaktigt om man ”aldrig eller sällan mottagit komplimanger för sin körstil.” Förutom skidåkning – i detta fall helst plogning, dvs att man kör med skidor som nästan korsar varandra – ska de sökande testa skidkläder genom att trilla i backen, dansa på after ski och fastna i ankarliften.

Lönen ligger på 250 kronor i timmen och i jobbförmånerna ingår resa tur- och retur till Idre, mat och dryck, boende i egen stuga ett stenkast från liften, liftkort, hyra av utrustning samt åtta privatlektioner. Som bonus får den som ror hem jobbet dessutom ta med sig en vän som också får alla utgifter betalda. Huruvida det finns kollektivavtal framgår ej.

Det är inte första gången som det dyker upp jobbeskrivningar som låter som rena semestern i Platsbanken – för några år sedan utlystes till exempel jobb som avsmakare på lyxrestaurang eller partychef vars arbetsuppgifter bland annat var att gå på festivaler.  

Läs mer: Så får du jobb som lyxturist

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Få tar ut all a-kassa

  Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.

 • Läs även...

  Medelålders chefer vill byta jobb

  Många i medelåldern drömmer om att byta jobb. Men 4 av 10 upplever att det är svårt att få ett nytt arbete på grund av stigande ålder. Det visar en undersökning om karriär och yrkesliv från Folkuniversitetet.

 • Läs även...

  2 500 kvalificerade industrijobb utlyses

  I går inleddes en landsomfattande rekryteringsturné för att locka personal till den blivande batterifabriken i Skellefteå. Batteritillverkaren Northvolt behöver tillsätta drygt 2 500 i huvudsak kvalificerade industrijobb fram till 2023.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.