Annons
 • Medlingsinstitutet samtalar och samlar in information från Unionen, Sveriges Ingenjörer och Almega. Foto: Colourbox

Medling pågår om flexpension

Publicerad 13 april 2016, kl 15:00

En vecka efter att Unionen och Sveriges Ingenjörer varslade om strejk på Almega-området pågår medling mellan de två fackförbunden och arbetsgivarorganisationen. Strejken för att få till flexpension bryter ut måndag den 18 april, såvida parterna inte har kommit överens.

När facken varslade om konflikt den 6 april avbröts förhandlingarna om nya kollektivavtal. Dagen därpå utsåg Medlingsinstitutet medlare som sedan dess har samlat in information från parterna och medlat mellan dem. På vissa avtalsområden gäller medlingen endast mellan Unionen och Almega.

När medlarna kommer med ett bud är oklart, men det kommer innan strejken bryter ut på måndag den 18 april klockan 12, så att parterna hinner ta ställning och svara på medlarbudet.

Om Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutet är en statlig myndighet som enligt medbestämmandelagen har två övergripande uppgifter – att ansvara för medlingsverksamheten i tvister på arbetsmarknaden, samt att verka för en fungerande lönebildning.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Trots reform – fortsatta krav på sänkta löner

  I början av året kom fack, arbetsgivare och regering överens om en ny anställningsform – Etableringsjobb – skräddarsydd för att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden. Det utropades som en seger för den svenska modellen. Men det är tveksamt om det räcker för att tysta ropen på sänkta löner.

 • Läs även...

  Konsten att höja din lön

  Visa hur du bidrar till företagets framgångar. Det är bästa tipset för att få ut så mycket som möjligt när årets lönepott ska fördelas.

 • Läs även...

  Konsultbolag lockar personal med avtal

  I kampen om kompetensen valde konsultbolaget Anegy i Stockholm att teckna kollektivavtal. Trygghet samt ordning och reda är det som de anställda efterfrågar mest.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.