Annons
Annons

Misstag och resursslöseri

Publicerad 22 juni 2015, kl 10:16

Socialdemokraterna har svikit sina väljare. De gick till val på lögner, t ex att avskaffa det meningslösa förnedringssystem arbetsförmedlingen utsätter arbetssökande för. Det är märkligt att ett så framstående land som Sverige har en Arbetsförmedling som i stort sett bara utövar kontroll och slussar vidare arbetssökande till jobbcoacher och fas3-anordnare. Många arbetslösa har hög utbildning och stor arbetslivserfarenhet.

Det är ett fruktansvärt misstag, resursslöseri och mänskligt lidande!

Alliansen klumpade ihop de "arbetslösa" som problemmänniskor som måste tas om hand, "aktivitet måste gå före passivitet" som arbetsmarknadsministern uttryckte det. Därmed lyckades Alliansen psykologiskt förminska dessa redan utsatta människor, en kollektiv kränkning. Ylva är inte mycket bättre, "fas 3 måste fortsätta för att ingen ska komma ikläm", en sådan inställning skulle inte fungera på ett seriöst privat företag. Miljarder i skattemedel används för att "plåga" de arbetssökande istället för att hjälpa, rehabilitera, utbilda, omskola. Ett system som är mer likt ett straff för den som inte lyckas få ett arbetet inom 450 dagar.

Reinfeldt sa uttryckligen att inga ungdomar skulle hamna i Fas3 - men det har ändå hänt. Även utlandsfödda hamnar i Fas3 vilket är ganska komiskt med tanke på ett av Reinfeldts sista uttalanden "Tack för att ni valde Sverige".

Är det inte dags att vakna och göra någonting åt de systemfel Alliansen har infört utifrån deras snedvridna människosyn. Det är dags att Sossarna tar fram gamla värden och visar att de är ett arbetarparti. Det ska inte behöva ta 4 år och om det gör det så blir det ingen fortsättning för Sossarna. Då kanske vi har SD i toppen istället.
//Anna-Rosa

 • Läs även...

  3 tecken på att vi går mot ljusare tider

  Det finns tydliga tecken på att vi snart går mot ljusare tider. Nästa år sjunker arbetslösheten, smittspridningen minskar och BNP ökar, enligt flera prognoser.

 • Läs även...

  "Säljjobbet kan vara värre än arbetslöshet"

  Trots att det är en myndighet som publicerar jobbannonserna på Arbetsförmedlingens Platsbank finns ingen garanti för att det är schysta jobb. En del säljjobb kan till och med vara värre än att vara arbetslös, enligt Unionens ombudsman. Här är varningssignalerna att se upp med.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.