Misstag och resursslöseri

Publicerad 22 juni 2015, kl 10:16

Socialdemokraterna har svikit sina väljare. De gick till val på lögner, t ex att avskaffa det meningslösa förnedringssystem arbetsförmedlingen utsätter arbetssökande för. Det är märkligt att ett så framstående land som Sverige har en Arbetsförmedling som i stort sett bara utövar kontroll och slussar vidare arbetssökande till jobbcoacher och fas3-anordnare. Många arbetslösa har hög utbildning och stor arbetslivserfarenhet.

Det är ett fruktansvärt misstag, resursslöseri och mänskligt lidande!

Alliansen klumpade ihop de "arbetslösa" som problemmänniskor som måste tas om hand, "aktivitet måste gå före passivitet" som arbetsmarknadsministern uttryckte det. Därmed lyckades Alliansen psykologiskt förminska dessa redan utsatta människor, en kollektiv kränkning. Ylva är inte mycket bättre, "fas 3 måste fortsätta för att ingen ska komma ikläm", en sådan inställning skulle inte fungera på ett seriöst privat företag. Miljarder i skattemedel används för att "plåga" de arbetssökande istället för att hjälpa, rehabilitera, utbilda, omskola. Ett system som är mer likt ett straff för den som inte lyckas få ett arbetet inom 450 dagar.

Reinfeldt sa uttryckligen att inga ungdomar skulle hamna i Fas3 - men det har ändå hänt. Även utlandsfödda hamnar i Fas3 vilket är ganska komiskt med tanke på ett av Reinfeldts sista uttalanden "Tack för att ni valde Sverige".

Är det inte dags att vakna och göra någonting åt de systemfel Alliansen har infört utifrån deras snedvridna människosyn. Det är dags att Sossarna tar fram gamla värden och visar att de är ett arbetarparti. Det ska inte behöva ta 4 år och om det gör det så blir det ingen fortsättning för Sossarna. Då kanske vi har SD i toppen istället.
//Anna-Rosa

Lediga jobb
 • Läs även...

  Tristess skapar bråk på jobbet

  Att ha tråkigt på jobbet kan göra dig sjuk. Men det kan också skapa konflikter. Det visar forskning utförd på Mount Everest, som är direkt överförbar till arbetslivet.

 • Läs även...

  Partierna om: Framtidens arbetsliv

  Hur kan fler och bättre jobb skapas när arbetstillfällen försvinner på grund av digitaliseringen och automatiseringen?

 • Läs även...

  Drabbad av bore out

  Har du så lite att göra på jobbet att du blir håglös? Så känner många kontorsanställda i dag. Men det är inget man talar högt om, trots att ”bore out” till och med kan göra dig sjuk.

 • Läs även...

  Samordnare för rehab en hjälp för sjukskrivna

  Att hålla reda på Försäkringskassans och Arbetsförmedlingens regler när man är sjuk kan kännas som en djungel. Regeringen föreslår därför rehabiliteringskoordinatorer som ska guida patienter under sin sjukskrivning. En bra idé anser Unionen.

 • Läs även...

  Många tror sig älska jobbet

  Älskar du ditt jobb? Eller har du bara lyckats intala dig att du gör det, för att inte bryta mot den nuvarande samhällsnormen och riskera att ses som misslyckad? Så kan det faktiskt vara, enligt etnologen Magdalena Petersson McIntyres forskning.

 • Läs även...

  Ta tempen på din hälsa!

  Får du ingen hälsokontroll genom din arbetsgivare? Nu kan du själv ordna med en sådan, via din vårdcentral.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.