Annons

Morgon i Jenin

Publicerad 12 januari 2012, kl 13:57

Norstedts (pocket)

Översättning: Niclas Nilsson

 1948 uppstod en helt ny stat - Israel. Världssamvetet beslutade, som en konsekvens av årtusenden av förföljelser av judar, att erbjuda ett land för dem som inget hade. Palestina delades. Araber och judar skulle samsas om utrymmet. Att det inte gick utan konflikt vet vi alla.

Sällan har jag kunnat läsa så personligt ur palestinsk synvinkel. Familjen Abulheja fördrivs från sin by och sina ägor till förmån för ett fransk-judiskt konstnärskollektiv. Genom generationer får vi följa familjen Abulhejas anpassning till livet i flyktingläger, hur ilskan och frustrationen tar syskon och fäder i sin makt och hur familjen splittras av död och sorg.

Det är vackert, tänkvärt och ytterligt gripande

Linda Svensson
Linda Svensson
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Valresultatet kan påverka din jobbinsats

  Den som röstar på ett parti som förlorar kan prestera sämre på jobbet, enligt en kanadensisk studie. Mikael Wallsbeck, idrottspsykologisk rådgivare, menar att det krävs tydliga rutiner för att hantera en förlust.

 • Läs även...

  "Ett styrkebesked för den svenska modellen"

  I tisdags lade arbetsmarknadens parter fram ett förslag om förändrad strejkrätt. Förslaget, som sannolikt även blir regeringens, får dock kritik från vissa håll.

 • Läs även...

  S vill avskaffa allmän visstid

  Socialdemokraterna vill ta bort allmän visstid som anställningsform och presenterade vid en presskonferens på onsdagen det förslaget och 39 andra vallöften som partiet tänker sig ska leda till en tryggare arbetsmarknad.

 • Läs även...

  Kollega söker redaktionssekreterare

  Vill du vara med och leda arbetet på Sveriges största fackförbundstidning? Brinner du för arbetsmarknadsjournalistik? Då är du kanske rätt person att komma och jobba med oss. Vi söker en redaktionssekreterare till redaktionen för Kollega, Chef & Karriär och kollega.se.

 • Läs även...

  Kollega får ny chefredaktör

  Helena Ingvarsdotter blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Kollega och Chef & Karriär. Hon har lång erfarenhet från fackförbundspress och kommer närmast från Lärarförbundet där hon var chefredaktör för flera tidningar.

 • Läs även...

  Vi dricker inte kaffe för att det är gott

  Nej, det är inte alls smaken på kaffe som gör att du dricker – det är koffeinet. Eller alkoholruset när det handlar om starkare drycker. Det visar forskare vid Northwestern University i USA.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.