Nedmontering av vårt välfärdssamhälle

Publicerad 18 juni 2015, kl 10:27

Svar till insändarskribenterna Ellis & Alexandra i Kollega nr 5: Ja, Elis du har rätt! Detta system är inte realistiskt. Och Alexandra, någonting har redan gått sönder!

Det har tydligen redan gjorts en dokumentär om våra allt sämre arbetsvillkor, löner, sociala försäkringar. Och faktiskt en nedmontering av hela vårt välfärdssamhälle. Och den följdes upp nyligen i bokform: ”Lönesänkarna” av Erik Sandberg. Den var verkligen en aha-upplevelse och något jag rekommenderar Kollegas alla läsare. Här får vi följa med i en spännande utredning där både ett och annat känt namn dyker upp. Och i takt med att bilden klarnar för oss och vi förstår på vilket sätt vi blivit vilseledda, så inser vi också att det krävs omedelbara insatser av både politiker och våra fackförbund. Innan katastrofen är ett faktum.

//Jeanette Emhult

Lediga jobb
 • Läs även...

  Valresultatet kan påverka din jobbinsats

  Den som röstar på ett parti som förlorar kan prestera sämre på jobbet, enligt en kanadensisk studie. Mikael Wallsbeck, idrottspsykologisk rådgivare, menar att det krävs tydliga rutiner för att hantera en förlust.

 • Läs även...

  Orättvis lag drabbar fackligt aktiva

  Personer som haft fackliga uppdrag kan förlora ekonomiskt om de blir arbetslösa. Det vet Thomas Ackelid, som inte får full a-kassa. Men nu väntas regeringen föreslå en lagändring.

 • Läs även...

  Fackmedlemmar slipper skatt på privat sjukvård

  Från och med den 1 juli nästa år ska alla som har en sjukvårdsförsäkring som jobbet står för betala förmånsskatt. Det gäller dock inte den som har en gruppförsäkring via facket.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.