Annons
Annons
 • Bilden är en skärmdump från Unionens intervjuträningsvideo.

Övningsintervju för jobbsökare

Publicerad 19 januari 2015, kl 15:29

Från och med i morgon kan panikslagna jobbsökare få hjälp att fila på sin framtoning på egen hand, inför ögonblickets minut. Då lanserar Unionen en ny webbaserad intervjuträningstjänst.

Tidigare har Unionen erbjudit skriftlig intervjuträning och tjänsten CV-play, där medlemmar kan skapa en presentationsfilm av sig själva. Studentmedlemmar har också kunnat boka möten med studentrådgivare för träning live.

- Det kräver ju viss planering och det kan vara svårt att få till ett möte snabbt. Ofta ringer studenter dagen före en intervju, med panik i rösten, och vill ha hjälp. Den här tjänsten är tänkt att göra träningen tillgänglig när som helst på dygnet. Och för alla medlemmar, inte bara studenter, säger Sara Pettigrew, kommunikationsansvarig på enheten för marknad och medlemsutveckling på Unionen.

Hur funkar det? Via webbtjänsten får medlemmen svara på sju vanliga intervjufrågor, vilket spelas in med medlemmens egen webbkamera och mikrofon. De inspelade svaren klipps sedan automatiskt ned till en sju minuter lång intervjufilm som medlemmen kan skicka till sig själv per mejl.

- Intervjun är ganska allmänt hållen för att vara relevant för så många som möjligt. Men det är också ofta så intervjuer ser ut. Det är möjligt att vi kommer att anpassa frågorna mer för olika branscher längre fram. Vi får se hur populär tjänsten blir.

Det ska också gå att använda tjänsten med mobilen. Unionen kommer inte att dela med sig eller använda den data som lagras, försäkrar Sara Pettigrew.

- Det finns det ingen anledning att känna oro för, det här är en tjänst för medlemmarna. 

Testa!

Här kan du testa Unionens intervjuträning. 

Filma ditt CV
Här kan du också skapa en presentationsfilm av dig själv för att skicka till potentiella arbetsgivare.  

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Electrolux erkänner misstag vid coronaprotest

  Electrolux begick ett misstag när 99 anställda sparkades efter att ha protesterat mot otillräckliga skyddsåtgärder på fabriken i Mexiko. Det visar den internutredning som en privatperson och Unionenklubben på Electrolux i Sverige drivit på.

 • Läs även...

  Apoteaanställda vågade inte kontakta facket

  Apoteas anställda vågade inte lyfta problem till Unionen när facket lyfte fram företagets vd Pär Svärdson i en kampanj. Unionen tror att osäkra anställningar är den främsta orsaken när anställda räds att kontakta facket.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.