Annons
Annons

Pappa kommer snart

Publicerad 10 november 2010, kl 14:59

Recito förlag

 Författaren är väl känd för denna tidnings publik efter sina många år som chefredaktör på först siftidningen och sedan på Kollega.

I sin skönlitterära debut visar Björn Öijer upp en ny sida av sig själv. Av nödvändighet fick ledarskribenten Öijer hålla sig till sakprosans sträva och tydliga uttryckssätt, men i sin självbiografiska roman får han bruk för ett känsligare och mer nyansrikt språk.

Romanen handlar om saknaden efter en far, som plötsligt och oförklarligt lämnade sin familj när sonen/författaren var ett femårigt barn.

Efter sig lämnade fadern ett tomrum, och hos sin son en livslång melankoli och en oändlig rad av sorgsna och arga frågor.

Romanen bär prägel av att vara den sortens bok man skriver för att bearbeta ett trauma för att sedan kunna gå vidare i livet.

Pappa kommer snart är en sorglig roman som i hög grad lever på författarens finstämda formuleringsglädje.

HL
Lediga jobb
 • Läs även...

  Julmusten skulle minska supandet

  Julmusten kom till för hundra år sedan för att minska superiet över jul. Hemlighetsmakeriet kring musten är fortfarande så stort att inte ens bryggeriets marknadschef känner till receptet.

 • Läs även...

  "Jag hoppas att fler vågar säga ifrån"

  Oavsett om det är på jobbet eller en manifestation med tusentals människor – Unionenmedlemmen Murphy Alex säger ifrån om han ser något som inte känns rätt. Ett budskap han nu hoppas ska sprida sig.

 • Läs även...

  Många tar bilen till jobbet av gammal vana

  De flesta som jobbpendlar med bil väljer bilen av gammal vana. Därför bör man fokusera på psykologiska faktorer om man vill få folk att byta transportmedel. Det visar en studie från Göteborgs universitet.