Annons

Pappa kommer snart

Publicerad 10 november 2010, kl 14:59

Recito förlag

 Författaren är väl känd för denna tidnings publik efter sina många år som chefredaktör på först siftidningen och sedan på Kollega.

I sin skönlitterära debut visar Björn Öijer upp en ny sida av sig själv. Av nödvändighet fick ledarskribenten Öijer hålla sig till sakprosans sträva och tydliga uttryckssätt, men i sin självbiografiska roman får han bruk för ett känsligare och mer nyansrikt språk.

Romanen handlar om saknaden efter en far, som plötsligt och oförklarligt lämnade sin familj när sonen/författaren var ett femårigt barn.

Efter sig lämnade fadern ett tomrum, och hos sin son en livslång melankoli och en oändlig rad av sorgsna och arga frågor.

Romanen bär prägel av att vara den sortens bok man skriver för att bearbeta ett trauma för att sedan kunna gå vidare i livet.

Pappa kommer snart är en sorglig roman som i hög grad lever på författarens finstämda formuleringsglädje.

HL
Lediga jobb
 • Läs även...

  Barnbarn påverkar pensionsåldern

  Ju fler barnbarn du har och ju äldre de är desto större är chansen att du går i pension tidigt, visar en ny studie från Stockholms universitet. Däremot är det ingen skillnad om du är morfar, mormor, farfar eller farmor.

 • Läs även...

  Barnprat på jobbet kan göra ont

  Patientföreningen Barnlängtan, som jobbar för att öka kunskapen om ofrivillig barnlöshet, får många samtal och mejl från personer som tycker att det är jobbigt med barnprat på arbetsplatsen. Man känner sig ifrågasatt och tvingas ljuga.

 • Läs även...

  "Jag kunde inte dricka lagom"

  Peter är nykter nu. Åren med alkoholen ser han som tid av själslig död, fulla av fasader och lögner. Ändå händer det att han saknar att dricka. ”Det skulle vara farligt att förneka det. Men eftersom jag har en dödlig sjukdom har jag inget val”, säger han.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Mot alla odds: Från heroinist till verksamhetschef

  Om man befinner sig så djupt ner i träsket att man ligger på en toalett och injicerar heroin. Vad är då oddsen för att komma tillbaka till ett liv med fast jobb och familj? Sara Woldu är beviset för att allt är möjligt.

 • Läs även...

  50 år senare - så siade experterna om framtiden

  Det är inte helt lätt ens för experter att sia om hur livet kommer att te sig om några årtionden. Det framgår med all önskvärd tydlighet av en forskningsrapport från 1969.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.