Annons
Annons

Politiker kan inte skapa jobb - säger politiker

Publicerad 5 augusti 2014, kl 11:12

Måndag den 4 augusti uttalade sig Sveriges arbetsmarknadsminister Elizabeth Svantesson att politiker inte kan skapa jobb med anledning av att Stefan Löfven vill skapa jobb för ungdoma inom äldrevården.

Jag försöker analysera detta uttalande "politiker kan inte skapa jobb" med min begränsade kunskap och frågar mig varför vi då har politiker och vad är egentligen mening med en demokrati. Det som sker idag iform av arbetsmarknadsåtgärder är att med en "dold agenda" förmå de arbetslösa att ta vilket jobb som helst var som helst.

I viss mån har nuvarande regering försökt skapa jobb genom subventioner inom låglönebranscher, restaurang, hushållsnära tjänster etc. Det känns som regeringen har valt den "enkla vägen" istället för att motverka utlandsflytt av arbetstillfällen till låglöneländer, locka till sig utländska investerare och satsa på kompetenshöjningar.

Den arbetsmarknadsutbildning som erbjuds i Sverige är oftatst kranförare, svetsare, kock, städning och inom vården.

Tidigare i Svensk historia har Sverige devalverat för att gynna exportindustrin och få hjulen att snurra. Regionsstöd till glesbygd. Kunskapslyft och satsningar på offentliga sektorn. Idag är Sverige inte riktigt sig likt. Man kan fråga sig vart vi är på väg
//Bosse

Lediga jobb
 • Läs även...

  Unionen kritiskt till ingångsavdrag

  Sänk arbetsgivaravgiften för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, föreslår regeringen. En dålig idé anser Unionen.

 • Läs även...

  De heter det de gör

  Båtbyggaren och ensamseglaren Sven Yrvind ville ha ett efternamn som passade honom – och det han gör. Han är inte ensam om att ha ett namn som hör ihop med jobbet, men för de flesta är det en tillfällighet.

 • Läs även...

  Inlåsning kan leda till depression

  En fjärdedel av anställda riskerar att inte kunna byta jobb den dag de vill. En sådan känsla av inlåsning kan leda till sämre hälsa och till och med depression, visar ny forskning.