Annons
Annons
 • Spelbolaget Paradox Interactive låter spelarna vara med i rekryteringen av styrelseledamot genom en livestream på plattformen Twitch. Foto: Skärmdump

Rekryterar med hjälp av fansen

Publicerad 3 november 2015, kl 14:47

Hur hittar man den perfekta styrelseledamoten? I stället för att gå via de vanliga kanalerna och rekrytera ledamöter med erfarenhet från andra styrelser, väljer spelföretaget Paradox Interactive att be sina miljontals spelare om hjälp via livestreaming-plattformen Twitch.

Under tisdagen kommer företagets vd Fredrik Wester i ett livestreamat så kallat multiplayer stream på Twitch uppmana sina följare att tycka till om kravprofilen, föreslå kandidater och ge förslag på frågor att ställa i intervjuerna med kandidaterna. 

- Vi ber communityt om hjälp i många andra sammanhang, i utvecklingen av våra spel till exempel. Vi har i dag omkring 3,5 miljoner registrerade användare i vårt forum, så du förstår att det är intressant att låta dem vara med i den här processen. Nu vill vi inkludera kandidater som finns utanför de kanaler man vanligen utgår ifrån. Paradox är ett kulturdrivet företag och vi vill ha en styrelse som kan representera vårt community, säger Håkan Sjunnesson, ordförande i Paradox Interactives styrelse.

Rekryteringen innebär en utökning av styrelsen med en plats, som redan består av fem ordinarie ledamöter, fyra män och en kvinna.

- Vi jobbar med Women Executive Search i den här rekryteringen för att de är duktiga på att få inklusion i processen, så att vi når alla relevanta kandidater. Vi vill gärna bredda mångfalden i styrelsen, och ser gärna en kvinna med en annan bakgrund än den övriga styrelsen.

Utöver efterlysningen på Twitch annonserar företaget efter den sjätte styrelseledamoten på sin egen hemsida, där en ganska omfattande kravprofil redan formulerats.

- Vi får se vad vi får för förslag. Fansen har sina perspektiv, vi får se om det går att få in andra förslag i kravprofilen än de vi redan har tagit fram. Det ska bli spännande att se.

Över 40 procent av företagets marknad finns i Nordamerika. Måste det vara en svensk kandidat?

- Huvuddelen av våra fans finns inte i Sverige, men jag är osäker på om vi är redo att ta in en amerikansk ledamot, utifrån praktiska hänsyn.

Paradox Interactive står bakom spel som Pillars of Eternity, Europa Universalis, Hearts of Iron, Penumbra, Magicka med flera. Företaget har i dag omkring 200 anställda och omsätter 385 miljoner kronor.

- Vi letar hela tiden efter utvecklare, men nyanställer även på marknadssidan, producenter. Men det som är svårt att få tag på här i Stockholm är utvecklare.

 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Byt jobb ofta – lär dig mer

  Det livslånga lärandet har sina fördelar. De som byter jobb ofta upplever att de lär sig mer på jobbet, visar forskning.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.