Annons
Annons

Rensa upp i praktikträsket och fasa ut FAS 3!

Publicerad 26 mars 2012, kl 10:33 Uppdaterad 26 mars 2012, kl 10:34

Så länge marknaden översvämmas av gratisjobbande praktikanter och FAS 3:or, kommer så klart arbetsgivare att utnyttja detta. Det skapar inte jobb, det tar bort jobb!

Det måste till nya lagar och regler som reglerar detta med praktikplatser då vissa arbetsgivare sätter i system att använda praktikanter för att driva sina rörelser. Vi har en skyhög arbetslöshet, 8 procent, det är inte bara att gå ut och "TA ett jobb" som en del som har jobb hävdar. Verklighetsfrånvända.  

 Arbetsförmedlare, coacher och anordnare i FAS 3 är de som gynnas av dagens politik.  Hjälporganisationer, kyrkor och socialdemokratiskt styrda kommuner borde säga NEJ till att utnyttja systemet med FAS 3.  Man kan inte leva på femtusen kronor i månaden, vilket är verkligheten för många människor som befinner sig i åtgärden FAS 3 (numera kallad sysselsättningsfasen).  Det här handlar om lönedumpning och att försämra villkor för lönearbetare. Det snedvrider dessutom konkurrens i många fall.

Facken måste gå ut hårdare och fördöma detta.  Nu pratas det om strejk i handeln. Vad händer då med alla praktikanter och FAS 3:or? Kommer de att vara tvugna att agera "strejbrytare" för att de inte kan vägra att göra sina sysslor för att de då blir utan ersättning? Regeringen har redan sett till att dessa människor inte kan hålla "det fackliga löftet". Man vill på detta sätt ta udden ur fackföreningsrörelsen.   Detta måste få ett slut! Socialdemokrater och Vänsterpartister har här en stor utmaning att visa att de har ett bättre alternativ för Sverige!  

Missa inte solrosuppropet mot utförsäkringarna och FAS 3 på annandag påsk på flera orter/städer i Sverige, Solrosuppropet finns på facebook och twitter samt egen webbsida på internet.   Tack för ordet!  
//Utfasad