Annons
 • Foto: Colourbox

RIT-avdrag redan från augusti

Publicerad 2 december 2015, kl 11:19

Från och med den 1 augusti 2016 ska det bli möjligt att göra så kallade RIT-avdrag, när RUT-avdraget även omfattar IT-tjänster i hemmet.

Som Kollega.se har rapporterat om tidigare är avdraget för IT-tjänster, som installation av programvara och annan dataservice, en del av den migrationsöverenskommelse som regeringen och de fyra allianspartierna ingick i oktober. Syftet är att skapa en snabbare etablering med lägre trösklar in på arbetsmarknaden.

Det utvecklade RUT-avdraget, som också gäller flytt- och trädgårdstjänster, kommer att börja gälla redan från och med den 1 augusti, enligt uppgift från Finansdepartementet, rapporterar TT.

Avdraget beräknas kosta omkring en halv miljard i skattebortfall. 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  I Skellefteå blomstrar industrin

  Ryktet om industrins och landsortens död på grund av globaliseringen är överdrivet – tvärtom har den gynnat Sverige. Och framför allt de små och mellanstora företagen på mindre orter. I Skellefteå frodas industriföretagen.

 • Läs även...

  Så påverkas jobben av den svaga kronan

  Den svenska kronan är svagare än på mycket länge, vilket får stora konsekvenser för svensk ekonomi. Men Unionens chefsekonom ser både för- och nackdelar med den svaga kronkursen.

 • Läs även...

  Minst nio månadslöner till varslade på Ikea

  Anställda på Ikea som blir övertaliga efter höstens storvarsel kommer att erbjudas ett avgångsvederlag på minst nio månadslöner. Enligt företaget kommer färre än de 560 varslade att förlora jobbet. Enligt Unionens representant är dock många medlemmar oroliga.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.