Annons
Annons
 • Foto: Colourbox

RIT-avdrag redan från augusti

Publicerad 2 december 2015, kl 11:19

Från och med den 1 augusti 2016 ska det bli möjligt att göra så kallade RIT-avdrag, när RUT-avdraget även omfattar IT-tjänster i hemmet.

Som Kollega.se har rapporterat om tidigare är avdraget för IT-tjänster, som installation av programvara och annan dataservice, en del av den migrationsöverenskommelse som regeringen och de fyra allianspartierna ingick i oktober. Syftet är att skapa en snabbare etablering med lägre trösklar in på arbetsmarknaden.

Det utvecklade RUT-avdraget, som också gäller flytt- och trädgårdstjänster, kommer att börja gälla redan från och med den 1 augusti, enligt uppgift från Finansdepartementet, rapporterar TT.

Avdraget beräknas kosta omkring en halv miljard i skattebortfall. 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  3 av 4 osäkra på framtida jobbchanser

  Hur påverkar teknikutvecklingen ditt jobb? Endast en av fyra arbetstagare är säkra på att den kompetens de har kommer att behövas i framtiden, visar en undersökning från Futurion.

 • Läs även...

  Fler tjänstemän är arbetslösa

  Arbetslösheten fortsätter att öka på bred front – både på grund av att konjunkturen mattas av och strukturförändringar på arbetsmarknaden. Bland tjänstemännen drabbas de med administrativa tjänster särskilt hårt.

 • Läs även...

  I Skellefteå blomstrar industrin

  Ryktet om industrins och landsortens död på grund av globaliseringen är överdrivet – tvärtom har den gynnat Sverige. Och framför allt de små och mellanstora företagen på mindre orter. I Skellefteå frodas industriföretagen.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.