Annons
 • Ryanair slutar att flyga från två destinationer. Den ena är Skavsta i Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT

Ryanair stänger ned på Skavsta

Publicerad 4 december 2019, kl 14:13 Uppdaterad 5 december 2019, kl 09:41

Ryanair stänger ned sin bas på Skavsta flygplats. Orsaken är leveransförseningar av nya flygplan.

– Vi förutsätter att det kommer ske en förhandling som sig bör vid neddragningar, säger Robin Larsson, som är regional ombudsman i Södertälje.

I ett pressmeddelande skriver Ryanair att man beställt 20 nya flygplan av modellen Max 737 från Boeing inför sommaren 2020, men att endast tio har levererats, vilket fått effekten att man stänger verksamheten på både Skavsta och i Nürnberg, Tyskland.

Bolaget sänker också trafikprognosen för kommande år från 157 miljoner passagerare till 156 miljoner passagerare. Man kommer också dra ned sommarkapaciteten vid ett antal andra flygbaser. Hur det kommer att påverka de anställda på marken och i kabin är ännu oklart.

– Vi beklagar stängningen av dessa två baser. Vi fortsätter arbeta med Boeing, vår personal, våra fackförbund och de påverkade flygplatserna för att minimera antalet förlorade jobb, skriver Ryanairs VD Eddie Wilson i pressmeddelandet.

Bolaget skickade en förhandlingsframställan till Unionen under gårdagen.

I en tidigare version stod det att Ryanair kommer att sluta flyga till Skavsta, det stämmer inte. Man kommer att stänga ner sin bas men fortfarande flyga dit, men i mindre utsträckning.  

Skriv din kommentar

Du kan lämna kommentarer på denna sidan till 2019-12-25.

Namn och kontaktuppgifter är endast synligt för redaktionen.
Våra regler för kommentarer

Lediga jobb
 • Läs även...

  Inget kollektivavtal med Ryanair än

  Att det tidigare så fackfientliga Ryanair nu har gjort en överenskommelse med Unionen innebär ännu inga förbättrade villkor för kabinpersonalen. För det krävs ett kollektivavtal.

 • Läs även...

  Champagnekork i ögat kan vara arbetsskada

  En champagneflaska exploderade och korken flög upp i ögat på en kabinanställd. Händelsen är anmäld till Arbetsmiljöverket och skyddsombudet vill se en utredning om vad som hände.

 • Läs även...

  Flyganställda fick ingen vilodag

  Två kabinanställda fick jobba i över ett dygn, två arbetspass i följd, vilket gjorde att de hade rätt till vila. Men någon sådan beviljades aldrig av uthyrningsföretaget.

 • Läs även...

  Svårare att få jobb för uppsagda

  Fler varsel och stigande arbetslöshet. Nya siffror från Arbetsförmedlingen indikerar bistra tider på arbetsmarknaden. Men Unionens medlemmar tycks än så länge förskonade.

 • Läs även...

  Få tar ut all a-kassa

  Förra året var det bara 19 000 personer som gjorde slut på sina ersättningsdagar från a-kassan. Det visar ny statistisk från Sveriges a-kassor. Sammanlagt var det 232 000 personer som fick ersättning 2018.

 • Läs även...

  Höga krav gör att barn till invandrare lyckas

  Höga förväntningar från familjen, stöd från offentliga tjänstemän och smarta yrkesval. Det är tre faktorer som gör att barn till migranter lyckas på arbetsmarknaden.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.