Annons

Så får du jobb som lyxturist

Publicerad 22 mars 2013, kl 11:08

Sugen på ett jobb som består i att väcka kängurur i Australien? Eller att arbeta som avsmakare av gourmetmat med astronomisk lön? Det är en myt att det inte går att hitta spännande jobb via Arbetsförmedlingen.

I senaste Platsjournalen finns det tips på inte mindre än sex tjänster med befattningsbeskrivninger som inte kan beskrivas som annat än rena drömjobben. Lönen är hög och arbetsuppgifterna påminner mer om sådant man skulle vilja göra på sin semester än om tungt arbete. Visserligen gäller det bara halvårsvikariat men vem skulle tacka nej till att simma med delfiner eller kolla temperaturen med tårna i sex månader för en lön på drygt 100 000 kronor i månaden?

Hugade arbetssökande kan välja mellan att jobba som avsmakare på lyxrestauranger, vingårdar och bryggerier, livsstilsfotograf för Time Out i Melbourne, parkvakt på Queenslands stränder, vilddjursskötare som simmar med delfiner och sjölejon, partychef som besöker festivaler eller äventyrare. I den sistnämnda arbetsbeskrivningen ingår bland annat att åka luftballong.

Arbetsgivaren är Australiens turistbyrå och det framgår inte av annonsen om det finns kollektivavtal eller inte. Ansökningstiden går ut 10 april. För mer detaljer gå in på www.bestjobs.australia.com.

Själv ska jag packa cyklopet och snorkeln och hålla tummarna för ett positivt besked. 

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
  Lediga jobb
  • Läs även...

   Frilans Finans startar "gul" fackklubb

   Företaget Frilans Finans och Unionen har diskuterat möjligheten att teckna kollektivavtal. Men parterna stod för långt ifrån varandra. Nu har företaget startat en gul fackklubb.

  • Läs även...

   Jenny såg till att fyra visstidare fick fasta jobb

   ”Har man verkligen rätt att säga upp mig?” undrade en visstidsanställd medlem i ett mejl till fackklubben på Fiskarhedenvillan.
   Sedan klubbens sekreterare Jenny Ekeblad tagit tag i frågan fick snart fyra visstidsanställda fast jobb på företaget

  • Läs även...

   Skulle ta över familjeföretag - blev uppsagd

   Sonen skulle ta över företaget vid årsskiftet. I stället sades anställningen upp efter ett bråk. Nu stämmer Unionen familjeföretaget på sammanlagt 400 000 kronor för bland annat utebliven uppsägningslön och semesterersättning.

  • Läs även...

   Årets jobbhjältar prisades

   En klubbordförande som varit med och räddat jobb i Kiruna, en klubb som enat sina medlemmar och ett arbetsplatsombud som vänt opinionen mot facket till en partner man kan lita på. Under måndagen prisades Unionens jobbhjältar.

  • Läs även...

   Konsten att höja din lön

   Visa hur du bidrar till företagets framgångar. Det är bästa tipset för att få ut så mycket som möjligt när årets lönepott ska fördelas.

  • Läs även...

   Så nöjda är chefer med sina löner

   Ju mer chefer tjänar, desto mer tycker de att deras lön är motiverad. Det och mycket annat framgår av den undersökning Chef & Karriär låtit göra.

  Nyhetsbrev

  Prenumerera

  Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.