Annons
Annons
  • Det finns försäkringar för de flesta tillfällen i arbetslivet. Som facklig representant kan du vara till stor hjälp genom att ha koll på dem. Foto: Colourbox

Så hjälper du kollegan som blir sjuk

Publicerad 15 november 2019, kl 09:32 Uppdaterad 20 november 2019, kl 13:55

Som facklig representant har du mycket att hålla reda på. Kollegor kan bli sjuka, skada sig, sägas upp eller bli föräldrar. Men det finns riktlinjer att förhålla sig till. Så här gör du!

Om kollegan skadar sig på jobbet

Det är den anställde som har ansvar att underrätta sin arbetsgivare att hen drabbats av en arbetsskada. Sedan är det arbetsgivaren som har ansvar att anmäla skadan till Försäkringskassan. Du som facklig representant kan vara behjälplig när en arbetsskadeanmälan fylls i.

Om kollegan varit sjukskriven en längre tid

Informera om sjukförsäkringen ITP, som kompletterar ersättningen från Försäkringskassan och hjälp till med en anmälan.

Läs mer: Här är försäkringarna i arbetslivet

Om kollegan blir uppsagd

Om kollegan har fyllt 40 år och blivit uppsagd på grund av arbetsbrist så kan hen ha rätt till avgångsersättning (AGE) från det trygghetsråd hen omfattas av.

Om kollegan ska bli eller är föräldraledig

Informera om föräldrapenningtillägget som kompletterar ersättningen från Försäkringskassan. Det betalas dock endast under en sammanhängande ledighetsperiod så därför kan det vara bra att veta inför en planerad föräldraledighet.

Om kollegan är i behov av rehabilitering

Bevaka att arbetsgivaren gjort vad som krävs för att anpassa arbetsuppgifter, arbetstider, hjälpmedel och omplaceringsmöjligheter. Är du arbetsmiljöombud (AMO) kan du vara till stöd genom att exempelvis följa med på möten med arbetsgivaren och Försäkringskassan.