Så länge vill ni jobba

Publicerad 11 oktober 2016, kl 13:08

Lämna arbetslivet före 63 års ålder - det vill de flesta av Kollegas läsare som svarat på vår webbfråga.

När Kollega ställde frågan ”Hur länge kan du tänka dig att jobba” på Kollega.se svarade majoriteten att de ville sluta innan de fyller 63 år. En fjärdedel menar att de inte vill jobba en dag efter att de passerat 60.

Nästan lika många, 21 procent, tycker att pensionsåldern och pensionssystemet fungerar bra som det ser ut i dag, medan 14 procent gärna jobbar på ända till 69 år.

Läs mer: Facken positiva till högre pensionsålder 

Lediga jobb
 • Läs även...

  Gör facket tillräckligt för mobbade?

  Inte ens en av tio av dem som mobbas och som kontaktar sitt fack anser att de får hjälp. Men hur ser lagen ut? Och vad kan facket egentligen göra?

 • Läs även...

  Medlem i kläm - så gick det sen

  Hur gick det för killarna som ville ”Unleash the fucking fury” på sin chef? Fick Unionenmedlemmen som glömt rapportera in sin nya lön till Försäkringskassan betala en halv miljon i skuld? Här är några av Unionens mest omskrivna tvister. Och hur de slutade.

 • Läs även...

  Ingen a-kassa utan arbetsgivar­intyg

  Arbetslösa kan få vänta länge på a-kassans ersättning. Ofta på grund av att arbetsgivarna inte skriver det intyg som krävs.

 • Läs även...

  Unionen vill ha tredelad föräldraförsäkring

  Nu ställer sig Unionen bakom principen om en tredelad föräldraförsäkring. En anledning är att det nu finns en statlig utredning som föreslår just detta.

 • Läs även...

  Vad hände med debatten om förkortad arbetstid?

  Ropen skalla, sextimmarsdag åt alla! Nja, riktigt så låter det inte längre. Trots att vi producerar allt mer. Arbetsgivarna föredrar vinst framför sänkt arbetstid. Men det finns företag som går emot strömmen – till glädje för medarbetarna, men även för bokslutet.

 • Läs även...

  Kvinnor får 6 000 mindre i pension

  Det ojämlika arbetslivet leder till en ojämlik pension. Ett sätt att råda bot på det kan vara att dela lika på pensionspengarna vid en skilsmässa. Men det är en kontroversiell idé.

 • Läs även...

  Rekordmånga tar ut pension på kort tid

  Allt mer tjänstepension tas ut i snabb takt. Det visar ny statistik från AMF, som varnar för utvecklingen.
  – Det kan få långgående konsekvenser, både för individer och samhället, säger trygghetsekonom Dan Adolphson Björck.

 • Läs även...

  Få egenföretagare vet att de kan teckna avtal

  Det är vanligare att pensionärer än de som är under 30 driver företag. En orsak är sannolikt bristen på trygga villkor. Men det finns ett ännu ganska okänt sätt att motverka det, genom att teckna kollektivavtal åt sig själv som egenföretagare.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.