• SAS vill rekrytera flera hundra kabinanställda och piloter. Foto: JOHAN NILSSON / TT

SAS nyanställer hundratals

Publicerad 10 november 2015, kl 14:01

Efter flera år av pressad ekonomi kommer SAS med positiva nyheter. Flygbolaget vill anställa 500 kabinmedarbetare varav en majoritet till Stockholm.

SAS har under en längre tid haft en pressad ekonomi och har, på grund av hårdnande konkurrens från lågprisbolag, lanserat flera sparprogramm. Medarbetarnas avtalsvillkor och pensionsförmåner har försämrats som ett led i sparprogramen. Även om de största neddragningarna under de senaste åren inte har drabbat kabinpersonalen varslade SAS så sent som för ett år sedan 100 kabinanställda i Sverige

Läs mer: SAS varslar 100 anställda 

Men nu kommer glädjebeskedet att flygbolaget ska anställa 500 kabinmedarbetare och 200 piloter. Tanken är att 300 av dem som rekryteras ska ha sin bas i Stockholm, enligt TT.

Till en början gäller det visstidsanställningar men Henrik Edström, presschef på SAS, säger till TT att det finns goda möjligheter för tillsvidareanställningar.

Att SAS utökar sin bemanning är ett led i att bolaget satsar på flera nya långrutter där flygen till Hongkong och Los Angeles kommer att utgå från Stockholm.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Kabinchef på SAS döms för flygfylla

  En kvinna som var kabinchef under en SAS-flygresa mellan Hongkong och Stockholm har dömts för flygfylleri. Trots att hon hade ansvar för säkerheten ombord anser hovrätten att kvinnan inte ska dömas till fängelse.

 • Läs även...

  Kaotisk sommar på SAS

  De SAS-anställa går på knäna efter sommarens flygkaos med mängder av inställda avgångar. Men i media går anställda ut och berättar att de inte vågar föra fram kritik mot bolaget – inte ens internt – eftersom de fruktar repressalier.

 • Läs även...

  Vattenfall: 1 500 heltidstjänster ska bort

  Vattenfall behöver spara. Inom två år planerar bolaget att minska antalet anställda och konsulter med 1 500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige.

 • Läs även...

  80 miljoner jobb hotas av klimatet

  Den globala uppvärmningen väntas leda till svårare arbetsförhållanden och lägre produktivitet. Totalt beräknas 80 miljoner heltidsjobb försvinna fram till 2030, visar en färsk rapport från den internationella arbetsorganisationen, ILO.

 • Läs även...

  Brist på arbetskraft leder till övertid

  Samtidigt som sysselsättningen ökar råder det fortfarande stor brist på kvalificerad personal på många företag. Vilket leder till mer övertidsarbete, enligt en ny undersökning från Unionen.

 • Läs även...

  Ljus framtid för välutbildade

  Arbetsmarknaden är fortsatt het för personer med utbildning. För ingenjörer, tekniker och systemutvecklare ser det riktigt ljust ut. Men högkonjunkturen är på väg att mattas av.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.