Annons
Annons

SD-aktiv hoppar av fackuppdrag

Publicerad 26 juni 2014, kl 15:47

Ann-Katrin Löfwenhamn lämnar sitt uppdrag som ledamot i regionstyrelsen. Det meddelar Unionen Dalarna i dag.

De senaste dagarna har en debatt åter blåst upp i sociala medier om huruvida man som SD-aktiv kan dela Unionens grundvärderingar om alla människors lika värde. Bakgrunden är att Ann-Katrin Löfwenhamn har uttryckt nedsättande kommentarer om somalier på Facebook.

Löfwenhamn har, fram till nu, haft dubbla uppdrag som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Borlänge och förtroendevald i Unionen Dalarnas regionstyrelse. Nu väljer hon alltså att lämna alla sina uppdrag i Unionen.

- Från Unionens sida tycker vi att det är ett klokt beslut. Ann-Katrin har gjort ett bra jobb i vår regionstyrelse, men har insett konsekvenserna av de uttalanden hon gjort. Det har blivit en ohållbar situation, då uttalandena står i strid med Unionens värderingar om allas lika värde, säger Monica Andersson, ordförande för regionstyrelsen i Dalarna i ett uttalande.

Kollega
[email protected]

Unionens kommentar

Här kommenterar Unionens förbundsordförande Cecilia Fahlberg debatten.

 • Läs även...

  Debatt: Markera mot tuttsnacket i fikarummet

  Om varje man som skriker “inte alla män” i stället vågar säga ifrån när någon i fikarummet snackar om kollegans tuttar så kan vi göra något åt de normer som säger att det är okej att behandla kvinnor som skräp, Susanne Persson.

 • Läs även...

  Sänkt arbetstid på SSAB

  Stålbranschen är hårt pressad av en minskad orderingång. För att spara pengar har nu därför SSAB erbjudit en stor majoritet av sina tjänstemän att gå ner i arbetstid, vilket 90 procent av dem har nappat på.

 • Läs även...

  Regeringen föreslår höjd sjukpenning

  Sjukpenning även efter 365 dagar, flexiblare regler för deltidssjukskrivna och höjt ersättningstak. Regeringens budgetförslag om ändringar i sjukförsäkringen välkomnas av Unionen.

 • Läs även...

  ”Det är en riktig pisslön”

  I callcenterbranschen tjänar anställda hälften så mycket som en genomsnittlig medlem i Unionen. Även trotjänare och de som presterar på topp har låga löner. Nu vill till och med arbetsgivarna se en ny lönemodell.

 • Läs även...

  Avskedad för illojalitet efter coronamiss

  Kvinnan hjälpte till att starta upp kliniker för coronatester när hon blev avskedad för illojalitet. Arbetsgivaren anser bland annat att hon som verksamhetschef borde ha kontrollerat en läkare som skickade ut felaktiga testresultat.