Annons
Annons

SD-aktiv och förtroendevald

Publicerad 17 april 2014, kl 10:25

Ann-Katrin Löfwenhamn sitter i kommunfullmäktige för SD och i Unionens regionsstyrelse i Dalarna. Hon ser ingen motsättning mellan förbundets stadgar om allas lika värde och det parti hon representerar.

I början av april blev Ann-Katrin Löfwenhamn omvald som ledamot i Unionens regionsstyrelse i Dalarna. Hon är också ledamot i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Borlänge. Och regionansvarig för SD-kvinnor Norra.

- Jag har aldrig blandat mina uppdrag, vare sig i de politiska eller fackliga. Så länge Unionen är partipolitiskt obundet ser jag inga problem.

Att flera fackförbund, som ST och Vision, aktivt tagit ställning mot hennes parti, och till exempel inte tillåter förtroendeuppdrag för aktiva sverigedemokrater, kallar hon ”tragiskt”.

- Alla fackförbund har problem att få tag i förtroendevalda, så det där kommer att bli ett problem för facken. För det finns en anledning till att SD sitter i riksdagen. Svenska folket har röstat på oss, säger hon.

Unionen tar inte ställning för eller mot SD, och har inga åsikter om partitillhörighet bland förtroendevalda. Det har väckt starka känslor hos många medlemmar och anställda inom förbundet eftersom förbundets stadgar också talar om solidaritet och respekt för jämställdhet, mångfald och alla människors lika värde. Vilket somliga anser rimma illa med att vara aktiv inom SD.

- Jag håller med om allt det där om allas lika värde. Problemet är att vi inte har det i dag eftersom vi tar in alldeles för många invandrare. De hamnar i utanförskap och lider. Det kan inte vara roligt för dem heller.

Men utanförskap kan väl även drabba dem som är födda i Sverige?

- Så är det. Men vi tar in för många. Det är ju inte bara invandrare som lider, utan även pensionärer. Vi måste ju ha ett folk som betalar skatt.

Majoriteten av dem som kommer hit jobbar och betalar skatt. Många ekonomer talar om invandring som bra för tillväxt och skatteunderlag.

- Arbetskraftsinvandring förstår jag. Men sedan har vi flyktingar och anhöriginvandring.

Ann-Katrin Löfwenhamn tycker att man ska få ta hit sin familj förutsatt att den som redan är här kan försörja familjen. På frågan om hon då inte gör just skillnad på människor svarar hon återigen att det är bättre att ”se över hur många vi tar in”. Och vad gäller att hennes parti sagt nej till vård för papperslösa människor och att partiledare Jimmie Åkesson under sitt tal i Almedalen förra året kallade den dag då barn till papperslösa fick rätt att gå i skola för ”en skammens dag” säger hon att hon inte håller med partiet.

- De ska ha rätt till akutvård men polisen måste ha rätt att haffa dem då. De är faktiskt kriminella.

När det gäller jämställdhet anser Ann-Katrin Löfwenhamn att det finns skillnader hur kvinnor och män behandlas i dag.

- Det är ju inte samma rättigheter, inte lönen heller. Det ser jag ju på jobbet. Det ska vara samma lika för alla.

Hur vill du jobba för det?

- Man ska varken kvotera in kvinnor eller män utan köra på de premisser man har. Men vi får strida, det ska vara lika oavsett om man är ljus, mörk, gul, blå, man eller kvinna.

Ann-Katrin Löfwenhamn har också varit aktiv på nätet när det gäller våldtäkter. I en artikel som handlar om att våldtäkter ökar skriver hon att hon hoppas att ”dom som tycker det är ok att dessa sjuka 2-benta varelser får fortsätta våldta får uppleva detta själva och att vi som tycker att dom ska sys in länge eller skickas härifrån slipper”.

- Det var lite ironi och inte allvarligt menat. Jag ville säga att våldtäkter förstör liv för all framtid och att det därför borde vara högre straff.

Kollega
[email protected]

Kommentarer

Jag jobbar mot näthat och i det jobbet kan jag se att minst 90% av näthatarna är också SD:are. Det är ingen tillvällighet för den kategorin människor är den del av befolkningen som tycker de har rätt i allt och lyssnar inte på något annat. De ser sig som en grupp som inte får gehör för något medan det egentligen är så att de inte kan ändra ståndpunkt för de har alltid rätt. Det är därför så många SD:are också näthatar.
Vi kan absolut inte ha sådana personer i facket och absolut inte på så höga poster som detta är frågan om. Hon skall uteslutas helt från facket så fort som möjligt innan hon gör mer skada än hon förmodligen redan gjort.
Jag är ordförande i en klubb och uppdagas det att någon av medlemmarna är medlem i SD åker den personen ut ur klubben fortas möjligt. Samma person får förmodligen inte ha sin anställning kvar då vi har 0-tollerans mot främlingsfientlighet oavsett former.
Släng ut Ann-Katrin Löfwenhamn helt från facket, hon får inte ens vara medlem allt annat är en förolämpning mot alla andra medlemar.

Många som kallar folk rasister och anser att folk har olika värderingar utan att ha några konkreta bevis för att de är varken rasister eller besitter dåliga värderingar. Hur beskriver ni alla människors lika värde? Och vad innefattar att vara Rasist? Bengt Westerberg anser det vara rasistiskt att fråga någon vart ifrån de är. Vart går eran gräns för att beskylla någon för att vara rasist?

Kanske borde vi Sverigedemokrater sy fast en gul stjärna på våra kläder så det blir lättare för er att identifiera oss som inte har de "rätta" åsikterna.

Det måste vara hemskt att så många SD:are runt om i Sverige orättmätigt omfattas de fackliga värdegrunderna då de i dagsläget är omärkta.

Mvh / Arbetaren.

...EGENTLIGEN? Om SD beskylls för att inte se till allas lika värde pga en minskad invandring, då är väl inte heller den nuvarande nivån att "se till allas lika värde"? Rent logiskt. Om vi ska leva upp till "allas lika värde" avseende invandring så borde vi väl rimligen ha öppna gränser så att vem som vill får komma hit. Och det skulle inte fungera. Så i praktiken är det ytterst få människor som VERKLIGEN vill leva upp till "allas lika värde" avseende nivå på invandring. Uttrycket har blivit en floskel.

Sverigedemokraternas intåg i riksdagen har blottlagt hur tunn den demokratiska fernissan är i Sverige. Trodde svenska folket var bättre än så. Undrar just vad ni vill göra med de som efter moget övervägande röstat på SD. Kanske starta arbetsläger där de som inte har 'rätt' politisk uppfattning skall indoktrineras till att i första hand tänka på alla andra människor på klotet och inte det svenska folket. Jag mår illa när jag tänker på er oikofober och xenofiler!

Jag röstar på SD och jag är invandraren som prioriterar invandringspolitiken, kriminalpolitiken, skolpolitiken...

Att SD beskylls för att inte respektera allas lika värde är ett ihåligt argument som används synnerligen selektivt, och enbart när det gäller SD:s politik. Denna formulering skulle mycket väl kunna användas om t.ex. Moderaternas politik. Att sänka skatten för de som tjänar mest är inte att arbeta för allas lika värde. Lika lite som MP kan sägas arbeta för allas lika värde eftersom deras politik drabbar landsbygdens folk allra hårdast och i praktiken riskerar att utarma stora delar av vårt land.

Vad som irriterar folk med SD är att dessa vill minska invandringen till Sverige av den enkla anledningen att utanförskapet växer på grund av bristen på jobb och bostäder. Likaså klarar inte våra trygghetssystem långsiktigt av att försörja så många människor som inte arbetar. Att invandra till Sverige är ingen mänsklig rättighet utan skall vara förbehållen människor som antingen har legitima skäl i form av skyddsbehov (asyl) eller yrkesmässiga, det vill säga arbetsraftsinvandring. Detta är den normala invandringspolitiken som 99% av världens demokratier tillämpar. Vad är det som är extremt med detta?

Är allas lika värde=fri invandring? Eller vad är det i SDs program som går tvärs emot detta? Jag får aldrig något vettigt svar på den frågan.

Allas lika värde är mer än att vara emot rasism. Det handlar om jämställdhet mellan män och kvinnor. Det handlar om att inte diskriminera folk pga deras sexuella läggning, religion osv.

Nu är det så att SD försöker försäkra folk att de inte är rasister men de är öppna homofober och sexister.
Istället för att be folk förklara sånt här för dig leta upp informationen själv. Det är inte bara "rasism i SD" som får många träff på google.
Testa med "SD homofobi" eller "SD sexism"

FNs dekl om mänskliga rättigheter anger att alla har rätt till en åsikt. De SD kritiska kommunister som skriver här och som vill utestänga SD medlemmar går emot den grundläggande del av detta dokument. I en annan av FNs deklarationer om mänskliga rättigheter står att alla har rätt att ansluta sig till fack. De klagar på att SD folk har dålig människosyn. Men vad har de själva? De vill att Unionen skall bryta mot grundläggande delar av FNs deklaration om MR och det av politiska orsaker. Jag kommer själv att rösta SD, dels på grund av att jag inser att Sverige ekonomiskt kommer att dyka under om massinvandringen fortsätter dels beroende av att islamismen är en ideologi jämförbar med råkommunism och nazism. Och jag är orolig när 80 % av muslimer i muslimska länder väljer att rösta islamistiskt när de får chansen i fria val. Jag anser det är sunt att vara orolig över vilken ideologi som muslimerna i Sverige egentligen har. Det är inget rasistiskt i detta. Eftersom jag därtill är miljövän så är jag också orolig för klimat, miljö och vår natur men också över vårat livsmedelsbehov. Om inte EU kan gå före i klimatfrågan så kommer alla möjligheter att minska växthusgaserna att haverera. EU kommer aldrig att lyckas med detta om det är för stor invandring till unionen och då riskeras hela världens befolkning väl. MP och V hycklar när de pratar klimat men samtidigt vill flytta folk från varma till kalla länder vilket ger högre utsläpp av klimatgaser som följd. Stor invandring till Sverige försämrar vår självhushållning på livsmedel, den är redan lägst i EU. Om vi skall kunna uppnå ett ekologiskt hållbart samhälle så krävs kraftigt minskad invandring. Annars blir det oundvikligt med GMO grödor importerade från USA

Hej,
Artikeln handlar om huruvida det är problematiskt eller inte att inneha två förtroendeuppdrag samtidigt, för organisationer vars värdegrunder krockar. Det har inget med FN eller deklarationen om mänskliga rättigheter att göra.

Vänligen/ Gabriella Westberg, redaktör Kollega.se

Inte nog med att SD vill förvägra människor livsnödvändig vård. De mordhotar även de som sätter sig upp emot partiet. Dessutom driver de en politik som går ut på att omfördela från fattiga till rika samt skylla klassklyftorna på flyktingar. Förstår inte ens varför de vill vara med i facket.

Hur vore det om du kanske klädde dina argument med lite källhänvisningar? Svar: eventuellt trovärdigt.
SD tycker det är direkt orättvist att låta "Svensson" få bekosta totalvård av vartenda själ som dyker upp i detta land, dock håller SD med att livsnödvändig akutvård skal ges till alla oavsett om dom kan betala eller inte.
Det är fult att ljuga. Resten av ditt inlägg får du nog klä i lite mer för att någon ens skall bemöda sig med det.

Eran problem är inte SD utan MP. Miljöpartiet importerar arbetskraft ...

Sverigedemokraterna vill ju krossa facket, göra arbetare rättslösa och slakta arbetsrätten. Unionen ett gult fack ut i fingerspetsarna som inte tar ställning mot rasism och hat. Jävla fegisar och ni är en skam för fackföreningsrörelsen.

Det var ett av dom absolut sämsta argumenten jag hört vart får ni vänsterfoliehattar allt ifrån.

Dom som tjänar på att arga vänsteraktivister sprider påhittad smörja i kommentarer eller kastar stenar och beter sig på demonstrationer är SD ni är deras absolut bästa kampanjarbetare.

Dom allra flesta förstår att SD knappast arbetar för att "krossa facket" och "arbetsrätten" .Genom att urholka ord som rasist och påklistra div epitet på varenda människa som har en syn på saken som ligger mer i linje med övriga europa och våra grannländer är det snarare ni som medverkar till dom problemen SD går till val över.

Det var ett mycket bra svar! Tack för det finns personer som du som ser nyanser. Bor i Jönkping och fick tragiskt nog se vad som orsakar de stora polispådragen förra året när Svenskarnas Parti demonstrerade. Inte var det SP, nejdå, vänsterfalangen som protesterar mot SP är bovarna. Om de bara låter SP fullfölja sin medborgerliga rätt att få säga vad de tycker så kommer problemen minska dramatiskt. Snacka om att inte ha respekt för sina medmänniskor. Alla ska behandlas lika, ingen undantagen!

Delar man inte ett fackförbunds (eller för den delen vilken förening som helst) grundvärderingar så har man inte i det förbundet att göra, än mindre arbeta som förtroendevald inom organisationen.

Sverigedemokraternas värdegrund skiljer sig inte bara radikalt från fackets, partiet arbetar dessutom aktivt MOT de fackliga intressena i Riksdagen.

Har du läst det? Vore intressant med länkar till dessa påståenden.
Sverigedemokraternas värdegrund liknar de Socialdemokraterna hade när de var verkligt framgångsrika.

Som fackligt aktiv kan jag för mina gudar inte få ihop det hur ni tänkte nu. SD arbetar ju aktivt mot allt vad facket står för, och då tänker jag inte bara på deras rasistiska bottenklang, utan på hur de faktiskt röstar i Riksdagen. SD röstade:
Nej till nedläggning av det kritiserade arbetsmarknadsprogrammet Fas 3.
Nej till en nollvision mot dödsolyckor i arbetslivet.
Nej till förstärkt arbetslivsforskning.
Nej till rätt till heltid.
Nej till skatteavdrag för medlemskap i fackförening.
Nej till meddelarfrihet för de anställda i privata välfärdsföretag.
Nej till rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid.
Nej till en reglering av visstidsanställningar.

Att vara aktiv i ett sånt parti är att aktivt arbeta mot facket och är därmed grund för omedelbar uteslutning, åtminstone i ett riktigt fack.

Ska då alltså medlemmar i M, KD, FP och C också uteslutas ur facklig verksamhet??

Vad är din källhänvisning för att SD röstade emot nedläggningen av FAS 3? Alla mina sökningar pekar på att SD röstade framgångsrikt FÖR att stoppa FAS 3. Källa: Aftonbladet "Och i slutet av debatten i dag röstade S, V och MP med stöd av Sverigedemokraterna igenom ett förslag om stoppa fas 3. Röstsiffrorna blev 152 ja och 149 nej till förslaget.". Läste precis i Metalls medlemstidning att SD visst stödjer nollvisionen om dödsolyckor i arbetet. Verkar som du fabulerar, och dessutom gör du det under flagg som fackligt aktiv. Det är direkt frånstötande och sänker folks förtroende för facken.

Jag var som ombud på Regionrådet med och röstade för valberedningens förslag. Utgick från att de i sitt förslag försäkrat sig om att de nominerade delar Unionens värderingar. Min uppfattning är att medlemmar i SD inte delar Unionens och mina värderingar. Känner mig lurad men jag har också ett eget ansvar. Vidgade vyer när jag nu förstår att jag måste granska valberedningens förslag på ett annat och nyanserat sätt

Skriv din kommentar

Kommentering av denna sidan upphörde 2014-05-08. Det är inte längre möjligt att lämna kommentarer på den här sidan.

 • Läs även...

  M och KD vill sänka taket i a-kassan

  Enkäten med riksdagspartierna gjordes före coronakrisen.

  Partierna har helt olika syn på a-kassan. Vissa anser att en låg a-kassa ökar viljan att söka jobb, andra tycker att ersättningen måste höjas för att förbättra tryggheten för dem som drabbas av arbetslöshet.

 • Läs även...

  Sänkt arbetstid på SSAB

  Stålbranschen är hårt pressad av en minskad orderingång. För att spara pengar har nu därför SSAB erbjudit en stor majoritet av sina tjänstemän att gå ner i arbetstid, vilket 90 procent av dem har nappat på.