Annons
Annons

Skakande verklighet

Publicerad 21 augusti 2018, kl 16:54

Varje vecka tar minst två människor livet av sig till följd av mobbning och trakasserier på arbetsplatsen – och det är ändå bara en försiktig uppskattning.

I det här numret av Kollega drar vi igång en kampanj som vi hoppas ska bidra till att uppmärksamma och lyfta denna komplexa och svåra fråga. Det är omöjligt att förhålla sig oberörd inför det faktum att det runt om på våra arbetsplatser finns medarbetare/kollegor som känner sig så grymt behandlade att de faller in i djupa depressioner och som en sista desperat handling väljer att avsluta sina liv.

Läs mer: Två i veckan dör av mobbning

Nu lanserar vi hashtaggen #tvåiveckan. Hjälp till att sprida den och tyck till! Mejla eller ring våra reportrar Linnea Andersson och David Österberg.

Vi vill fånga upp era reaktioner, få era berättelser och höra vad ni tycker måste göras.

Ska mobbare dömas till böter eller rent av fängelse? Gör facket tillräckligt? Bör effekterna av lång tids trakassering klassas som arbetsskada av Försäkringskassan?

Läs vårt stora inledande reportage här eller med start på sidan 23 i Nr 5 av Kollega.

Naljen Ståhlström
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Gör din röst hörd!

  I dessa tuffa tider har facket mycket stor betydelse. Till exempel genom att teckna kollektivavtal om korttidspermitteringar för att rädda företag och jobb. Och för att hålla emot när näringslivet håller omotiverat hårt i lönepengarna.

 • Läs även...

  Coronakrisen ställer krav på ledarskapet

  Coronakrisen gör att många av oss leder på distans. Omställningen är en utmaning, inte minst arbetsmiljöansvaret. Klarar jag att leva upp till det? Hur mår medarbetarna – egentligen?

 • Läs även...

  Sökes: Halvrisiga kvinnor

  Som kvinna och chef kan en ju bli glad över att kvinnor visar sig vara bättre chefer än män. En klapp på den egna axeln liksom. Men egentligen är det ju mest ledsamt eftersom det framför allt visar att männen fortfarande är normen för hur vi tänker att chefer ska vara.