Annons
Annons
 • Foto: Colourbox

Sökes: Kreativ person som kan samarbeta

Publicerad 16 januari 2019, kl 16:07

Kompetens handlar inte bara om att gå kurser, det som arbetsgivarna efterlyser i år är den kompetens som inte kan fästas på kursintyg - dina färdigheter och förmågor. Åtminstone enligt undersökningar på Linkedin.

Linkedin har nyligen analyserat ett otal jobbannonser för att klura ut vad som efterfrågas av företagen 2019 och har, enligt nyhetskanalen CNBC.com, sett att större vikt än tidigare år numer läggs vid så kallade ”soft skills”, mjuka färdigheter. Det optimala är dock om du har både och på ditt cv - alltså både rena tekniska kunskaper och icke-tekniska förmågor.

Enligt nyhetskanalen har företag som Google, Apple med flera, tvingats bli mer vidsynta när de rekryterar och kräver inte längre att jobbsökare ska ha en examen för att få jobb. Främst efterlyser man färdigheter som kan vara till nytta för företaget. Högst på önskelistan står kreativitet som följs av förmågan att övertala, samarbeta,  anpassa sig och på femte plats kommer förmågan att planera sin tid.

– Har du relevanta färdigheten så ansök trots att du saknar rätt erfarenhet. Det vi letar efter är sådant som verkligen betyder något och vilka förmågor du kan bidra med, uppmanar Facebooks vice HR-chef Janelle Gale till CNBC.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Kompetensbristen ett hot mot välfärden

  Det råder stor brist på kompetens i Sverige – och problemet blir bara större. Redan i dag försvinner arbetstillfällen till andra länder, företagen har svårt att växa. Och några enkla lösningar finns inte.

 • Läs även...

  Så säger du nej till att vara referens

  Hjälp! Din trevliga men inkompetenta kollega vill ha dig som referens till ett jobb som du inte alls tror att han skulle klara. Här är tre sätt att klara situationen utan att såra kollegan.

 • Läs även...

  5 tips för Skypemötet

  Det blir allt vanligare med anställningsintervjuer via Skype. Men vad ska man tänka på i den situationen? Här får du rekryteraren Jessica Fogelsjöös bästa tips.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.