Annons
Annons
 • Foto: Colourbox

Sökes: Kreativ person som kan samarbeta

Publicerad 16 januari 2019, kl 16:07

Kompetens handlar inte bara om att gå kurser, det som arbetsgivarna efterlyser i år är den kompetens som inte kan fästas på kursintyg - dina färdigheter och förmågor. Åtminstone enligt undersökningar på Linkedin.

Linkedin har nyligen analyserat ett otal jobbannonser för att klura ut vad som efterfrågas av företagen 2019 och har, enligt nyhetskanalen CNBC.com, sett att större vikt än tidigare år numer läggs vid så kallade ”soft skills”, mjuka färdigheter. Det optimala är dock om du har både och på ditt cv - alltså både rena tekniska kunskaper och icke-tekniska förmågor.

Enligt nyhetskanalen har företag som Google, Apple med flera, tvingats bli mer vidsynta när de rekryterar och kräver inte längre att jobbsökare ska ha en examen för att få jobb. Främst efterlyser man färdigheter som kan vara till nytta för företaget. Högst på önskelistan står kreativitet som följs av förmågan att övertala, samarbeta,  anpassa sig och på femte plats kommer förmågan att planera sin tid.

– Har du relevanta färdigheten så ansök trots att du saknar rätt erfarenhet. Det vi letar efter är sådant som verkligen betyder något och vilka förmågor du kan bidra med, uppmanar Facebooks vice HR-chef Janelle Gale till CNBC.

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Gör din röst hörd!

  I dessa tuffa tider har facket mycket stor betydelse. Till exempel genom att teckna kollektivavtal om korttidspermitteringar för att rädda företag och jobb. Och för att hålla emot när näringslivet håller omotiverat hårt i lönepengarna.

 • Läs även...

  Vad gör en ingenjör?

  Tack vare ett program för kvinnliga tekniska ingenjörer slipper blivande civilingenjören Astrid Edvardsson fundera över två frågor hon grubblat på – vad ska hon göra efter examen? Och vad gör en ingenjör?

 • Läs även...

  Meningslösa jobb ger missnöjda medborgare

  Alla skulle tjäna på att vi slutar hymla om vikten av ett arbete – många jobb suger faktiskt. För en av tre gör jobbet inte livet bättre och det finns samband mellan arbetets mening och tilltron till demokratin, visar en undersökning från Arena idé.