Annons
 • Sonys anläggning i Lund. Foto: Johan Nilsson/TT

Sony går mot ljusare tider

Publicerad 9 maj 2019, kl 14:01

Efter flera tuffa nedskärningar de senaste åren nysatsar elektronikföretaget Sony på ett nytt forskningscentrum i Lund. Det kan innebära att hundra personer som varslades i höstas, får nytt jobb.

Det var hösten 2018 som Sony varslade 200 anställda vid sin smartphone-verksamhet i Lund efter att försäljningen av mobiler minskat kraftigt sista året. Det var framförallt mjukvaruingenjörer som drabbades men även andra tjänster, som olika supportfunktioner påverkades av besparingskraven.

Läs mer: Klart att 200 varslas på Sony

Men nu kan flera av dem som varslades få arbete igen på elektronikföretaget. Sony kommer att öppna ett nytt globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund som ska serva hela Sonykoncernen, skriver Sydsvenskan. Nysatsningen kan innebära att runt hundra personer från den gamla mobildivisionen blir erbjudna jobb.

– Vi har fått en investering från Tokyo på hundra individer som ska jobba med andra saker än enbart mobiltelefoner, bland annat mobilnät. Det handlar bland annat om forskning, standardisering och patentfrågor rörande 5G och 6G, säger Stefan Andersson, platschef på Sony, till Sydsvenskan.

Kollega har sökt Unionenklubben på Sony för en kommentar.

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]

Skriv din kommentar

Du kan lämna kommentarer på denna sidan till 2019-05-30.

Namn och kontaktuppgifter är endast synligt för redaktionen.
Våra regler för kommentarer

Lediga jobb
 • Läs även...

  Utländsk utbildning översätts i ny tjänst

  Nu lanserar Universitets- och högskolerådet (UHR) en webbtjänst som snabbt visar vad en utländsk utbildning motsvarar i Sverige, för att den med utländsk examen lättare ska få jobb. Unionen välkomnar initiativet.

 • Läs även...

  Minst nio månadslöner till varslade på Ikea

  Anställda på Ikea som blir övertaliga efter höstens storvarsel kommer att erbjudas ett avgångsvederlag på minst nio månadslöner. Enligt företaget kommer färre än de 560 varslade att förlora jobbet. Enligt Unionens representant är dock många medlemmar oroliga.

 • Läs även...

  ”Hiskeliga pengar inom herrfotbollen”

  Hedvig Lindahl är målvakt i det svenska fotbollslandslaget. Hon lämnade nyss Chelsea och har tidigare spelat i Allsvenskan för klubbar som Malmö FF och Linköpings FC.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.