Annons
 • Sonys anläggning i Lund. Foto: Johan Nilsson/TT

Sony går mot ljusare tider

Publicerad 9 maj 2019, kl 14:01

Efter flera tuffa nedskärningar de senaste åren nysatsar elektronikföretaget Sony på ett nytt forskningscentrum i Lund. Det kan innebära att hundra personer som varslades i höstas, får nytt jobb.

Det var hösten 2018 som Sony varslade 200 anställda vid sin smartphone-verksamhet i Lund efter att försäljningen av mobiler minskat kraftigt sista året. Det var framförallt mjukvaruingenjörer som drabbades men även andra tjänster, som olika supportfunktioner påverkades av besparingskraven.

Läs mer: Klart att 200 varslas på Sony

Men nu kan flera av dem som varslades få arbete igen på elektronikföretaget. Sony kommer att öppna ett nytt globalt forsknings- och utvecklingscentrum i Lund som ska serva hela Sonykoncernen, skriver Sydsvenskan. Nysatsningen kan innebära att runt hundra personer från den gamla mobildivisionen blir erbjudna jobb.

– Vi har fått en investering från Tokyo på hundra individer som ska jobba med andra saker än enbart mobiltelefoner, bland annat mobilnät. Det handlar bland annat om forskning, standardisering och patentfrågor rörande 5G och 6G, säger Stefan Andersson, platschef på Sony, till Sydsvenskan.

Kollega har sökt Unionenklubben på Sony för en kommentar.

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Kvinnor rankas som bättre chefer

  Kvinnor överträffar män i flertalet önskade ledaregenskaper, visar en ny amerikansk studie. Manliga chefer är egentligen bara bättre på två saker: teknisk eller professionell expertis och att utveckla strategiska perspektiv.

 • Läs även...

  Allt fler tjänstemän blir av med jobbet

  Det är tuffare tider för Sveriges tjänstemän. Under årets andra kvartal fick 22 procent fler stöd från TRR jämfört med samma period förra året. Och trenden ser ut att hålla i sig.

 • Läs även...

  2 500 kvalificerade industrijobb utlyses

  I går inleddes en landsomfattande rekryteringsturné för att locka personal till den blivande batterifabriken i Skellefteå. Batteritillverkaren Northvolt behöver tillsätta drygt 2 500 i huvudsak kvalificerade industrijobb fram till 2023.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.