Annons
 • Säljledaren anklagas för att ha stulit sammanlagt 90 000 kronor. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sparkad för stöld - Unionen stämmer matkedja

Publicerad 6 mars 2019, kl 10:32

En säljledare på en stor matvarukedja fick sparken för att han stulit 90 000 kronor. Själv nekar han till anklagelserna och nu har Unionen stämt arbetsgivaren.

Mannen arbetade i en livsmedelsbutik i Stockholmstrakten och blev i början av februari plötsligt avskedad. Enligt arbetsgivaren hade säljledaren stulit två dagskassor, som låg i en så kallad safebag, till ett sammanlagt värde av 90 000 kronor.

Bolaget hävdar vidare att Unionenmedlemmen lämnat felaktiga uppgifter i utredningen kring hanteringen av dagskassorna och att han brutit mot företagets rutiner för hanteringen av dessa.

Säljledaren förnekar brott samt att han skulle ha ljugit eller brutit mot rutinerna. Unionen väljer nu att stämma arbetsgivaren i Arbetsdomstolen, AD, och kräver 150 000 kronor i skadestånd till mannen för brott mot las (lagen om anställningsskydd). Enligt förbundet fanns det inte ens grund för att säga upp mannen som nu begär att avskedandet ogiltigförklaras.

Juristen på Unionen som företräder medlemmen har avböjt att kommentera ärendet.

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Sexuellt trakasserad fick sparken

  En anställd på Systembolaget som utsatts för sexuella trakasserier av en kollega avskedades. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren, kräver skadestånd och att avskedandet ogiltigförklaras.

 • Läs även...

  Sparkad Pridegeneral kräver skadestånd

  I december fick festivalgeneralen för Malmö Pride sparken. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren och kräver 150 000 kronor i skadestånd.

 • Läs även...

  Samma jobb men olika lön på svenska ambassader

  Att tillämpa lagen i det land man jobbar kan tyckas vara en självklarhet. Men både lokalt anställda vid svenska ambassader utomlands och lokalanställd personal vid utländska ambassader i Sverige, föredrar svensk arbetslagstiftning.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.