• Säljledaren anklagas för att ha stulit sammanlagt 90 000 kronor. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sparkad för stöld - Unionen stämmer matkedja

Publicerad 6 mars 2019, kl 10:32

En säljledare på en stor matvarukedja fick sparken för att han stulit 90 000 kronor. Själv nekar han till anklagelserna och nu har Unionen stämt arbetsgivaren.

Mannen arbetade i en livsmedelsbutik i Stockholmstrakten och blev i början av februari plötsligt avskedad. Enligt arbetsgivaren hade säljledaren stulit två dagskassor, som låg i en så kallad safebag, till ett sammanlagt värde av 90 000 kronor.

Bolaget hävdar vidare att Unionenmedlemmen lämnat felaktiga uppgifter i utredningen kring hanteringen av dagskassorna och att han brutit mot företagets rutiner för hanteringen av dessa.

Säljledaren förnekar brott samt att han skulle ha ljugit eller brutit mot rutinerna. Unionen väljer nu att stämma arbetsgivaren i Arbetsdomstolen, AD, och kräver 150 000 kronor i skadestånd till mannen för brott mot las (lagen om anställningsskydd). Enligt förbundet fanns det inte ens grund för att säga upp mannen som nu begär att avskedandet ogiltigförklaras.

Juristen på Unionen som företräder medlemmen har avböjt att kommentera ärendet.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Trafikledare snuvades på ersättning

  Nära fyra av tio Unionenmedlemmar har avtalat bort sin övertidsersättning, ibland på grund av ohemula krav från arbetsgivaren. Nu har förbundet stämt ett företag som bland annat avtalade bort övertiden för en 20-årig vikarie.

 • Läs även...

  Vägrade bärga bilar – fick sparken

  Driftchefen anklagades för arbetsvägran och blev avskedad då han inte ville köra bärgningsbil. Nu har Unionen stämt bärgningsfirman.

 • Läs även...

  Ekonomichef köpte pool på företagskortet

  Vid mer än 100 tillfällen använde ekonomichefen bolagets pengar till privata utgifter. Bland annat köpte hon en pool. Nu har kvinnan dömts för trolöshet mot huvudman och att betala tillbaka de 620 000 kronor som hon spenderat.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.