Annons
Annons

Sparkade fick 300 000 kronor i ersättning

Publicerad 31 juli 2012, kl 11:22

Orden Unleash the fucking fury på Facebook ledde till uppsägning för de två Piteåborna. Unionen stämde GoExcellent i Arbetsdomstolen och nu får medlemmarna sammanlagt 300 000 kronor i ersättning.

I början av augusti förra året kommenterade två anställda på callcenterföretaget GoExcellent i Piteå en före detta arbetskamrats statusrad på Facebook. Kollegan kände sig lurad av företaget och för att stötta denne skrev kamraterna " Jag hade stormat in till XX och som Yngwe Malmsteen hade sagt - unleash the fucking fury."

Detta skrevs med glimten i ögat tyckte Unionenmedlemmarna. Det tyckte inte arbetsledningen som svarade med att säga upp de två männen på grund av hot. Bolaget gjorde också en polisanmälan, som dock lades ned med motiveringen att det inte fanns anledning att anta brott som hör under allmänt åtal.

Unionen valde att stämma GoExcellent i Arbetsdomstolen och nu har parterna enats i ett förlikningsavtal. En av männen får 90 000 kronor. Den andra får 215 000 kronor.

Lediga jobb
 • Läs även...

  Begravningsbyrå stämd för diskriminering

  Unionenmedlemmen sökte jobb på en begravningsbyrå men sållades bort för att byrån inte erbjöd ”flyttpaket från utlandet”. Nu stämmer förbundet byrån för brott mot diskrimineringslagen.

 • Läs även...

  Konkurs – affärsidé för kriminella

  Aktiebolag används som kofot av skurkar som verktyg för att sno åt sig pengar på arbetsmarknaden. Hos var fjärde företag som går i konkurs finns tecken på fiffel och båg och Unionens medlemmar drabbas både direkt och indirekt.

 • Läs även...

  30 miljoner för att stoppa brott i arbetslivet

  Fusk och brott på svensk arbetsmarknad ska bort. Regeringen vill satsa 30 miljoner på att åtta myndigheter ska samarbeta för att förhindra kriminalitet i arbetslivet.