• Statoils oljeplattform West Hercules i Skaanevik, Norge. Foto: Statoil

Statoil erbjuder alla avgångsvederlag

Publicerad 15 december 2015, kl 14:36

Den norska oljejätten Statoil har under tisdagen erbjudit alla 22 000 anställda i 38 länder avgångsvederlag.

I juni meddelade Statoil planerade nedskärningar i personalstyrkan med upp till 1 500 personer till slutet av 2016, samt uppsägning av 500 konsulter. I november rapporterade bolaget en halverad vinst för det senaste kvartalet. 

I dag meddelar bolaget att alla 22 000 anställda i 38 länder ska erbjudas uppsägningspaket. Den som varit anställd i över sex månader kan få tolv månadslöner i sitt paket. Har man jobbat inom bolaget i 21 år eller mer erbjuds man en julklapp i form av avgångsvederlag på 24 månadslöner, rapporterar norska medier.

Det norska Statoil ASA ska dock inte förväxlas med Statoil Fuel & Retail, som sedan en avknoppning för något år sedan ägs av det kanadensiska bolaget Alimentation Couche-Tard Inc.

Den verksamhet som bedrivs med depåer, mackar och butiker i Sverige under namnet Statoil Fuel & Retail kommer från och med maj 2016 att få ett nytt namn, Circle K. 

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Sades upp utan förklaring

  ”Bara så du vet är du uppsagd från i morgon”. Det beskedet gav företaget utan förklaring om varför och vägrade sedan komma till förhandling med Unionen.

 • Läs även...

  Drabbade på Ikea nöjda med avgångspaket

  Ikea genomför nu två stora neddragningar i Sverige. Det har lett till kritik men många anställda har också berömt de paket som förhandlat fram av Unionenklubben.

 • Läs även...

  Två i veckan dör av mobbning

  Utfryst, ignorerad, trakasserad. Varje dag utsätts 100 000 människor för mobbning på sina arbetsplatser. Den grymma behandlingen ger mardrömmar, stress och depressioner – och leder i värsta fall till självmord.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.