Annons
 • Foto: Janerik Henriksson/TT

Storaffär välkomnas av medlemmar

Publicerad 11 januari 2018, kl 15:20

Samgåendet mellan Com Hem och Tele2 kommer att trygga framtiden. Det tror Unionens representanter på Com Hem.

Personalen på Com Hem fick beskedet om sammanslagningen med Tele2 i onsdags morse, samtidigt som nyheten presenterades i media. Medlemmarna i Unionen har tagit emot beskedet försiktigt positivt, enligt Mia Bohlin, Unionens personalrepresentant i Com Hems bolagsstyrelse:
 – Det här beslutet kommer att trygga framtiden för vår verksamhet. Vi får ett starkare bolag med komponenter som vi verkligen behöver, vi har länge behövt förstärka mobilsidan. Och jag upplever att våra medarbetare också ser det här som något positivt, säger hon.

Affären innebär att Com Hems och Tele2:s båda holdingbolag går ihop. Dotterbolagen, där de anställda finns, kommer att fortsätta att bedriva verksamhet inom olika områden. Tanken är att de nu ska komplettera varandra.
– Det finns inget som säger att våra varumärken kommer att försvinna. Vi har ingen överlappande verksamhet utan har olika produkter och tjänster som vi utvecklar och det behöver vi fortsätta med.  I dag kan jag inte se något hot när det gäller arbetstillfällen, det hade varit en annan sak om vi var två bredbandsoperatörer som gick ihop, säger Mia Bohlin.

Innan fusionen kan realiseras måste EU:s konkurrensmyndighet först säga sitt.

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Mellansvenska företag ropar efter kompetens

  Suget efter arbetskraft är stort, framförallt i mellersta Sverige, visar en ny undersökning. Unionens regionchef i Värmland är inte överraskad.

 • Läs även...

  Årets jobbhjältar prisades

  En klubbordförande som varit med och räddat jobb i Kiruna, en klubb som enat sina medlemmar och ett arbetsplatsombud som vänt opinionen mot facket till en partner man kan lita på. Under måndagen prisades Unionens jobbhjältar.

 • Läs även...

  Hög stress bland unga engagerade

  Anställda och förtroendevalda inom ungdomsrörelsen brinner för sitt jobb. Men sektorn tampas med stora utmaningar. Hot, trakasserier och otydliga strukturer är några som kan få allvarliga konsekvenser för arbetsmiljön.

 • Läs även...

  "Vi har alltid varit stridbara"

  På Sveriges Radio, SVT och UR gör sig fackklubbarna redo för 75-årsfirande. Eftersom företaget inte har kunnat konkurrera med höga löner har facket kämpat för bra arbetstider och villkor.

 • Läs även...

  Medlem i kläm - så gick det sen

  Hur gick det för killarna som ville ”Unleash the fucking fury” på sin chef? Fick Unionenmedlemmen som glömt rapportera in sin nya lön till Försäkringskassan betala en halv miljon i skuld? Här är några av Unionens mest omskrivna tvister. Och hur de slutade.

 • Läs även...

  Yrkena där man tvingas hantera skäll och hot

  Nils, Laila och Anders har två saker gemensamt. De kan rätt ofta behandlas som skit på jobbet – och de känner en enorm arbetsglädje.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.