• Foto: Janerik Henriksson/TT

Storaffär välkomnas av medlemmar

Publicerad 11 januari 2018, kl 15:20

Samgåendet mellan Com Hem och Tele2 kommer att trygga framtiden. Det tror Unionens representanter på Com Hem.

Personalen på Com Hem fick beskedet om sammanslagningen med Tele2 i onsdags morse, samtidigt som nyheten presenterades i media. Medlemmarna i Unionen har tagit emot beskedet försiktigt positivt, enligt Mia Bohlin, Unionens personalrepresentant i Com Hems bolagsstyrelse:
 – Det här beslutet kommer att trygga framtiden för vår verksamhet. Vi får ett starkare bolag med komponenter som vi verkligen behöver, vi har länge behövt förstärka mobilsidan. Och jag upplever att våra medarbetare också ser det här som något positivt, säger hon.

Affären innebär att Com Hems och Tele2:s båda holdingbolag går ihop. Dotterbolagen, där de anställda finns, kommer att fortsätta att bedriva verksamhet inom olika områden. Tanken är att de nu ska komplettera varandra.
– Det finns inget som säger att våra varumärken kommer att försvinna. Vi har ingen överlappande verksamhet utan har olika produkter och tjänster som vi utvecklar och det behöver vi fortsätta med.  I dag kan jag inte se något hot när det gäller arbetstillfällen, det hade varit en annan sak om vi var två bredbandsoperatörer som gick ihop, säger Mia Bohlin.

Innan fusionen kan realiseras måste EU:s konkurrensmyndighet först säga sitt.

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Arbetslösa får vänta länge på a-kassa

  Anders Lindström har väntat tio veckor på ersättning från Unionens a-kassa, trots att han skickat in alla intyg. Han är kritisk till att kassan inte informerar om de långa handläggningstiderna.

 • Läs även...

  Kvinnor drabbas hårdast av krisen

  Det kommer bli tufft på svensk arbetsmarknad under lång tid framöver. Det spår Unionen i sin konjunkturrapport. Och hårdast kommer coronakrisen slå mot kvinnliga tjänstemän.

 • Läs även...

  Då ökar risken för skilsmässa

  När pappor tar ut längre föräldraledighet än de reserverade månaderna ökar risken för separation. Det visar ny forskning. Risken är dock ännu högre när män inte tar ut någon föräldraledighet alls.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.