Annons
Annons
 • Foto: Janerik Henriksson/TT

Storaffär välkomnas av medlemmar

Publicerad 11 januari 2018, kl 15:20

Samgåendet mellan Com Hem och Tele2 kommer att trygga framtiden. Det tror Unionens representanter på Com Hem.

Personalen på Com Hem fick beskedet om sammanslagningen med Tele2 i onsdags morse, samtidigt som nyheten presenterades i media. Medlemmarna i Unionen har tagit emot beskedet försiktigt positivt, enligt Mia Bohlin, Unionens personalrepresentant i Com Hems bolagsstyrelse:
 – Det här beslutet kommer att trygga framtiden för vår verksamhet. Vi får ett starkare bolag med komponenter som vi verkligen behöver, vi har länge behövt förstärka mobilsidan. Och jag upplever att våra medarbetare också ser det här som något positivt, säger hon.

Affären innebär att Com Hems och Tele2:s båda holdingbolag går ihop. Dotterbolagen, där de anställda finns, kommer att fortsätta att bedriva verksamhet inom olika områden. Tanken är att de nu ska komplettera varandra.
– Det finns inget som säger att våra varumärken kommer att försvinna. Vi har ingen överlappande verksamhet utan har olika produkter och tjänster som vi utvecklar och det behöver vi fortsätta med.  I dag kan jag inte se något hot när det gäller arbetstillfällen, det hade varit en annan sak om vi var två bredbandsoperatörer som gick ihop, säger Mia Bohlin.

Innan fusionen kan realiseras måste EU:s konkurrensmyndighet först säga sitt.

Ola Rennstam
Ola Rennstam
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Mellansvenska företag ropar efter kompetens

  Suget efter arbetskraft är stort, framförallt i mellersta Sverige, visar en ny undersökning. Unionens regionchef i Värmland är inte överraskad.

 • Läs även...

  Årets jobbhjältar prisades

  En klubbordförande som varit med och räddat jobb i Kiruna, en klubb som enat sina medlemmar och ett arbetsplatsombud som vänt opinionen mot facket till en partner man kan lita på. Under måndagen prisades Unionens jobbhjältar.

 • Läs även...

  I norr är det avtal som gäller – även inom IT

  Kollektivavtal och IT-företag är en ovanlig kombination. Men inte i norra delen av landet. En möjlig orsak kan vara de starka fackliga traditionerna. IT-företagen själva framhåller att det handlar om att vara en bra arbetsgivare.

 • Läs även...

  "Vi har alltid varit stridbara"

  På Sveriges Radio, SVT och UR gör sig fackklubbarna redo för 75-årsfirande. Eftersom företaget inte har kunnat konkurrera med höga löner har facket kämpat för bra arbetstider och villkor.

 • Läs även...

  Medlemmar döms till miljonskadestånd

  Unionenmedlemmarna gjorde sig skyldiga till brott mot lojalitetsplikten. Däremot bröt de inte mot lagen om företagshemligheter. Det slår Arbetsdomstolen fast i ett uppmärksammat mål där skadestånden till slut hamnade på 2,4 miljoner kronor i stället för det ursprungliga kravet på över 10 miljoner.

 • Läs även...

  Medlem i kläm - så gick det sen

  Hur gick det för killarna som ville ”Unleash the fucking fury” på sin chef? Fick Unionenmedlemmen som glömt rapportera in sin nya lön till Försäkringskassan betala en halv miljon i skuld? Här är några av Unionens mest omskrivna tvister. Och hur de slutade.

 • Läs även...

  Deltid gör liten skillnad på tjänstepensionen

  Om du har en månadslön på knappt 42 000 kronor och går ned på halvtid från 61 års ålder kan din tjänstepension minska mindre än du tror. I detta fall med 360 kronor i månaden.

 • Läs även...

  Ersättning efter strejk – fråga för EU

  Omkring 370 000 resenärer drabbades av inställda flygningar under förra årets pilotstrejk mot SAS. Nu vill Attunda tingsrätt att EU-domstolen ska avgöra om strejk är en extraordinär händelse och om resenärerna har rätt till kompensation.

 • Läs även...

  Fler tjänstemän är arbetslösa

  Arbetslösheten fortsätter att öka på bred front – både på grund av att konjunkturen mattas av och strukturförändringar på arbetsmarknaden. Bland tjänstemännen drabbas de med administrativa tjänster särskilt hårt.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.