Annons

Storbolagschef tvingas sluta efter sexköp

Publicerad 21 januari 2014, kl 13:06

En toppchef sparkades nyligen efter att ha blivit ertappad som sexköpare.
Bolaget han jobbade för har tidigare fått pris av Unionen för sitt jämställdhetsarbete.

Det var personalen på ett hotell i Stockholm som larmade polisen om en kvinna som de misstänkte sålde sex. Enligt Aftonbladet stormade polisen senare ett hotellrum i vilket de ertappade kvinnan tillsammans med en man i sängen, båda nakna. I förhör erkände de direkt. Kvinnan berättade att mannen, som visade sig vara toppchef på ett svenskt storbolag, hade betalt 2 000 kronor för oralsex, onani och massage.

Den ertappade chefen dömdes till 50 dagsböter, 37 500 kronor, för köp av sexuell tjänst. Dessutom blev han av med jobbet.

- Rent generellt kan jag säga att vi har en nolltolerans mot den här typen av brott. Det innebär att människor som begår den här typen av brott och andra brott av allvarlig karaktär  inte kan vara kvar på företaget eftersom det strider mot våra värderingar, säger bolagets presschef till Kollega.

Till saken hör att företaget där den sexdömde chefen arbetade tidigare har fått Unionens pris Guldnappen, ett pris som delas ut till föräldravänliga och jämställda arbetsplatser.

 

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Kabinchef på SAS döms för flygfylla

  En kvinna som var kabinchef under en SAS-flygresa mellan Hongkong och Stockholm har dömts för flygfylleri. Trots att hon hade ansvar för säkerheten ombord anser hovrätten att kvinnan inte ska dömas till fängelse.

 • Läs även...

  Prata politik på jobbet?

  Om några dagar går vi till val. På många håll diskuteras politik livligare än någonsin. Kanske även på jobbet. Men är det okej? Och hur gör vi det bäst?

 • Läs även...

  Vattenfall: 1 500 heltidstjänster ska bort

  Vattenfall behöver spara. Inom två år planerar bolaget att minska antalet anställda och konsulter med 1 500 heltidstjänster, varav 600 i Sverige.

 • Läs även...

  Blev avskedad på sms

  ”Krya på dig, men om du sjukskriver dig så kan du betrakta dig som färdig med jobbet här.” Så skrev en chef till sin medarbetare på en tandklinik i sydöstra Sverige. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 200 000 för brott mot las och utebliven lön.

 • Läs även...

  Kollegan skvallrade om graviditet - kvinnan fick gå

  Eftersom arbetstempot var högt berättade kvinnan för en kollega att hon var gravid. Det som sagts i förtroende nådde dock chefen samma dag och kort därefter avslutades hennes anställning. Nu stämmer Unionen larmföretaget för diskriminering.

 • Läs även...

  Medlem i kläm - så gick det sen

  Hur gick det för killarna som ville ”Unleash the fucking fury” på sin chef? Fick Unionenmedlemmen som glömt rapportera in sin nya lön till Försäkringskassan betala en halv miljon i skuld? Här är några av Unionens mest omskrivna tvister. Och hur de slutade.

 • Läs även...

  Guldregn över föräldravänliga företag

  Sogeti skänker 10 000 kronor till organisationen Makalösa föräldrar. Prispengar som bolaget fått från Unionen jämte priset årets Guldnapp. Även en Guldstege och en Guldpeng tilldelas företag som gjort lite extra för jämställdheten.

 • Läs även...

  Unionen kan tänka sig kvotering

  Om det inte blir fart på arbetet med jämställda styrelser kan Unionen tänka sig kvotering. Det framgår av den plattform för jämställdhet som förbundet diskuterade under kongressens första dag.

 • Läs även...

  Unionen hoppas på avtal för damerna

  Unionen vill teckna kollektivavtal för kvinnliga fotbollsspelare och diskussioner pågår.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.