Storbolagschef tvingas sluta efter sexköp

Publicerad 21 januari 2014, kl 13:06

En toppchef sparkades nyligen efter att ha blivit ertappad som sexköpare.
Bolaget han jobbade för har tidigare fått pris av Unionen för sitt jämställdhetsarbete.

Det var personalen på ett hotell i Stockholm som larmade polisen om en kvinna som de misstänkte sålde sex. Enligt Aftonbladet stormade polisen senare ett hotellrum i vilket de ertappade kvinnan tillsammans med en man i sängen, båda nakna. I förhör erkände de direkt. Kvinnan berättade att mannen, som visade sig vara toppchef på ett svenskt storbolag, hade betalt 2 000 kronor för oralsex, onani och massage.

Den ertappade chefen dömdes till 50 dagsböter, 37 500 kronor, för köp av sexuell tjänst. Dessutom blev han av med jobbet.

- Rent generellt kan jag säga att vi har en nolltolerans mot den här typen av brott. Det innebär att människor som begår den här typen av brott och andra brott av allvarlig karaktär  inte kan vara kvar på företaget eftersom det strider mot våra värderingar, säger bolagets presschef till Kollega.

Till saken hör att företaget där den sexdömde chefen arbetade tidigare har fått Unionens pris Guldnappen, ett pris som delas ut till föräldravänliga och jämställda arbetsplatser.

 

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Facket på Electrolux i USA möjligt tack vare Unionen

  I Memhpis upphörde Electroluxfabrikens ledning med sina aggressiva metoder för att stoppa fackligt engagemang. Unionens inflytande på Electrolux svenska företagsledning var en avgörande faktor.

 • Läs även...

  Kabinchef på SAS döms för flygfylla

  En kvinna som var kabinchef under en SAS-flygresa mellan Hongkong och Stockholm har dömts för flygfylleri. Trots att hon hade ansvar för säkerheten ombord anser hovrätten att kvinnan inte ska dömas till fängelse.

 • Läs även...

  Tristess skapar bråk på jobbet

  Att ha tråkigt på jobbet kan göra dig sjuk. Men det kan också skapa konflikter. Det visar forskning utförd på Mount Everest, som är direkt överförbar till arbetslivet.

 • Läs även...

  Livslångt lärande ska få fler att jobba längre

  Befolkningen i Europa åldras snabbast i världen. För att välfärden inte ska äventyras måste fler jobba längre. Men då krävs vidareutbildning under hela arbetslivet, visar forskning.

 • Läs även...

  Blev avskedad på sms

  ”Krya på dig, men om du sjukskriver dig så kan du betrakta dig som färdig med jobbet här.” Så skrev en chef till sin medarbetare på en tandklinik i sydöstra Sverige. Nu stämmer Unionen arbetsgivaren på 200 000 för brott mot las och utebliven lön.

 • Läs även...

  Prata politik på jobbet?

  Om några dagar går vi till val. På många håll diskuteras politik livligare än någonsin. Kanske även på jobbet. Men är det okej? Och hur gör vi det bäst?

 • Läs även...

  Kvinnor drabbas hårdast av krisen

  Det kommer bli tufft på svensk arbetsmarknad under lång tid framöver. Det spår Unionen i sin konjunkturrapport. Och hårdast kommer coronakrisen slå mot kvinnliga tjänstemän.

 • Läs även...

  Karriär hindrar kvinnor att skaffa barn

  Var fjärde kvinna under 36 år väntar med att skaffa barn för att inte skada sin karriär, enligt en undersökning från Unionen. På Clas Ohlson jobbar man aktivt för att föräldraskap inte ska ses som ett hinder i karriären.

 • Läs även...

  "Viktigt att reglera sextrakasserier i avtal"

  Unionen ser positivt på ta upp skyldigheter om aktivt arbete för att förebygga sextrakasserier till förhandling om kollektivavtal. Men först måste diskrimineringslagen ändras.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.