Annons
Annons

Strejk skjuts på framtiden

Publicerad 5 juni 2014, kl 10:54

Arbetsgivaren öppnar för dialog på Erikssons trafikskola i Malmö och Lund, och konflikten som skulle bryta ut på tisdag skjuts på framtiden.

Diskussionerna om schysta villkor har pågått under hela våren och förra tisdagen varslade Unionen om strejk på trafikskolan. Bakgrunden är att Unionens medlemmar är överens om att de vill ha kollektivavtal för att få avtalsenliga löneökningar och garanterade pensionsavsättningar.

Erikssons trafikskola är störst i regionen och har sammanlagt 34 anställda, varav 22 stycken är medlemmar i Unionen. Det senaste halvåret har flera trafikskolor i Skåneregionen tecknat kollektivavtal med Unionen.

- Läget nu är att vi har förberett strejkvästar och gjort upp ett schema inför nästa vecka, men arbetsgivaren har öppnat för diskussion och kan vi lösa det här dialogvägen så är det en bättre väg att gå, säger Carl-Axel Robertsson, som är ombudsman på Unionen Sydväst.

Strejken som skulle bryta ut den 10 juni, och innebära total arbetsnedläggelse skjuts därför på framtiden.

 

Lediga jobb
 • Läs även...

  Skånsk skurk fick nobben av a-kassan

  En kriminell man från Malmö, som suttit häktad i Spanien, ansåg att han hade rätt till a-kassa under häktningstiden. Han överklagade beslutet från Unionens a-kassa till förvaltningsrätten, som gick på a-kassans linje.

 • Läs även...

  Hockeyspelare har fått nytt avtal

  Större inflytande över hur namn och bild får användas och högre lägastalöner för nya spelare. Det är innehållet i det nya avtal som Unionen tecknat för elithockeyspelare.

 • Läs även...

  Förlaget: Tecknaren ställde orimliga krav

  Enligt Anneli Tisell, grundaren till Babblarna, ville förlaget aldrig att tvisten skulle gå till AD. Men illustratören valde att ställa orimliga krav och att sabotera för förlaget, anser hon.

 • Läs även...

  Fler tjänstemän sägs upp på grund av krisen

  Allt fler varsel leder nu till uppsägningar – inte minst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar en koll som Kollega har gjort bland Unionens regionkontor.

 • Läs även...

  Civilsamhällets viktigaste avtalskrav

  Reglera arbetstiden så att de anställda hinner återhämta sig. Och öka kompetensen om att axla ett arbetsgivaransvar hos styrelsen. Det är några av de viktigaste frågorna för organisationer och föreningar inför årets avtalsrörelse.

 • Läs även...

  Skriv på eller gå

  Skriv på ett nytt anställningsavtal som innebär jobb även utanför ordinarie arbetstid, eller sluta på företaget. Det ultimatumet ställer företaget Apsis på sina anställda.