• Unionens flak med texten "För ett öppet arbetsliv" på årets Pridefestival. Foto: Mikael Lund/Unionen

Succé för Unionen på årets Pride

Publicerad 8 augusti 2017, kl 10:41

Den bästa Pridefestivalen någonsin för Unionen. Stor och uppsluppen uppslutning i paraden och bra tillströmning av besökare i tältet där det bland annat informerades om a-kassa och arbetsrättsliga frågor. Och dessutom ett ökat intresse för Unionens mångfaldspris som delades ut under veckan.

Magnus Lindner, projektledare på Unionen är mer än nöjd med Stockholm Pride som nyligen avslutades.

– Det var den bästa Pride någonsin. Det var med en positiv energi som vi packade ihop Pridetältet på söndagen, säger han.

Magnus Lindner har inte några exakta siffror över antalet besökare men är övertygad om att det var betydligt fler människor än tidigare som sökte sig till Unionens tält.

Läs mer: De vann Unionens mångfaldspris

– Vi hade ett fotobås där människor kunde fotografera sig under temat ”öppet arbetsliv”. I år togs 2 000 foton vilket är en markant ökning jämfört med förra året. Det var en bra stämning med glada tillrop. Och paraden under lördagen var magisk för Unionens del. Vi hade ett flak med DJ och fick en otrolig uppslutning. Det var över 500 personer som gjorde följe med Unionen i paraden, säger Magnus Lindner.

Nästa år i augusti kommer både Stockholm och Göteborg vara värdar för den årliga festivalen Europride som varje år hålls i någon ny europeisk stad.

– Vi har inte gjort någon detaljerad planering inför Europride 2018 än, men vi kommer att satsa på att även det ska bli ett energigivande och engagerande deltagande från vår sida. Vi ska även knyta an till frågor som berör europeiskt arbetsliv, säger Magnus Lindner.

Gertrud Dahlberg
[email protected]
 

Pridefakta

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival sedan 1998 och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen.

Priderörelsen syns främst i form av pridefestivaler. Pride firas av hbtq-rörelsen i många stora städer i världen. I Europa arrangeras Europride i olika städer varej år.

Stockholm har tidigare varit värd för Europride 1998 och 2008.

Lediga jobb
 • Läs även...

  ”Unionen lever i det förflutna”

  Det var inte bara arbetsgivaransvaret som var en stötesten när Frilans Finans ville teckna kollektivavtal med Unionen. Enligt företagets vd Stephen Schad har förbundet ett ideologiskt arv som inte hör nutiden till. Han efterlyser också ett kollektivavtal anpassat till dagens arbetsmarknad.

 • Läs även...

  Erfarenhet bör räknas som studier

  Man lär sig mycket på jobbet. Men kunskapen kan vara svår att översätta till högskolepoäng.
  Nu föreslår en utredning att det ska bli lättare att få sina färdigheter bedömda och intygade.

 • Läs även...

  Många ser inte förbundet som en stark röst

  Unionen vill gärna synas och höras på den offentliga arenan. Men ännu är man inte där – bara 30 procent av medlemmarna anser att förbundet är en stark röst i samhällsdebatten.

 • Läs även...

  Dyrt att bryta mot GDPR

  I dag smäller det! Nu ska alla EU-medborgares privatliv vara bättre skyddade. Medlemskap i fackförbund är en av de personuppgifter som fått ett särskilt skydd.

 • Läs även...

  Guldpeng ska få fart på jämställdheten

  Svenskt arbetsliv är inte jämställt. Det vill Unionen ändra på genom att prisa företag som satsar på jämställdhet.
  — Det är människorna på arbetsplatserna som ska se till att det händer något, säger Martin Linder, ordförande för Unionen.

 • Läs även...

  Unionen vill ha tredelad föräldraförsäkring

  Nu ställer sig Unionen bakom principen om en tredelad föräldraförsäkring. En anledning är att det nu finns en statlig utredning som föreslår just detta.

 • Läs även...

  Jobbar du på en HBTQ-vänlig arbetsplats?

  Jobbar du på en arbetsplats där ingen blir diskriminerad på grund av sin sexuella läggning eller könsidentitet, och där allas kompetens tas till vara? Nu kan du nominera till Unionens HBTQ-pris.

 • Läs även...

  Jämställda företag prisas av Unionen

  I år delar Unionen ut tre jämställdhetspriser i stället för ett – förutom Guldnappen, som delats ut sedan 2003, delas också en Guldstege och en Guldpeng ut.

 • Läs även...

  Mångfaldspris till Unionenjurist

  Kerstin Burman, förbundsjurist på Unionen, fick ta emot pris på mångfaldsgalan Diversityindex Award i förra veckan. Även Unionens mångfaldsexpert var nominerad i en kategori.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.