• Foto: Magdalena Taubert

Sverigematchen – så gör vi för att se den

Publicerad 18 juni 2018, kl 11:08

I dag har Sverige VM-premiär mot Sydkorea och avspark sker på bästa arbetstid, klockan 14. Många fotbollsfantaster har tagit semester för att kunna följa världsmästerskapet. Men hur gör alla andra för att se matchen och resten av VM fast de jobbar? Och hur går det för Sverige i eftermiddag?

Sakun Amdaeng, fotvårdsspecialist
Jag har semester så jag hoppas kunna se matchen idag. Bara jag kommer åt en tv. Resten av VM är jag lagom intresserad av men slutspelet blir kul. Det kommer jag att titta på.

Robert Laveo, ekonom
Jag har möte när Sverige spelar men jobbar på att hitta en lösning. Jag kanske kan flytta på det, lite beroende på vad det är för möte. Men jag kommer hålla mig uppdaterad om vad som händer under matchen som jag tror vi vinner med 2-1.

Tobias Sco, sälj och ledarskapskonsultJag erkänner att jag planerat in en jobba-hemma-dag för att Sverige spelar match. Hur det går? Det är lite komplicerat ... Jag kommer att se på matchen med andra koreaner och vissa är hard-core koreaner. Men jag hejar nog mer på Sverige.

Julia Victorin, mammaledig muséevärd. Här med sonen Frans-Axel 4,5 månad. 
Det är kul att Sverige är med men jag är inte så jätteintresserad av VM eller fotboll. Men jag är mammalediga så jag kan titta på matchen, vilket jag nog gör. Magkänslan säger att vi tar hem det. Frans-Axel tror också på Sverige.

Mikael Duke, butiksägare/säljare
Jag håller på att lösa det, jag har i alla fall en plan. Jag har anställda så jag behöver inte vara här hela tiden. Så jag hoppas kunna ta en långlunch på eftermiddagen. Jag tror tyvärr att Sverige kommer förlora. 

Petra Rendik
Petra Rendik
[email protected]
  Lediga jobb
  • Läs även...

   Valresultatet kan påverka din jobbinsats

   Den som röstar på ett parti som förlorar kan prestera sämre på jobbet, enligt en kanadensisk studie. Mikael Wallsbeck, idrottspsykologisk rådgivare, menar att det krävs tydliga rutiner för att hantera en förlust.

  • Läs även...

   Många tror de får betala själva

   Drygt 40 procent av de privatanställda tjänstemännen upplever att de snart kommer att behöva en vidareutbildning som de inte räknar med att arbetsgivaren ska stå för.

  • Läs även...

   Jenny såg till att fyra visstidare fick fasta jobb

   ”Har man verkligen rätt att säga upp mig?” undrade en visstidsanställd medlem i ett mejl till fackklubben på Fiskarhedenvillan.
   Sedan klubbens sekreterare Jenny Ekeblad tagit tag i frågan fick snart fyra visstidsanställda fast jobb på företaget

  • Läs även...

   Kaotisk sommar på SAS

   De SAS-anställa går på knäna efter sommarens flygkaos med mängder av inställda avgångar. Men i media går anställda ut och berättar att de inte vågar föra fram kritik mot bolaget – inte ens internt – eftersom de fruktar repressalier.

  • Läs även...

   Nya lagar för arbetslivet

   Fackföreningsavgiften blir avdragsgill och antalet karensdagar i arbetslöshetsförsäkringen minskar från sju till sex. Det är två av de nya lagar som träder i kraft i sommar.

  • Läs även...

   Guldpeng ska få fart på jämställdheten

   Svenskt arbetsliv är inte jämställt. Det vill Unionen ändra på genom att prisa företag som satsar på jämställdhet.
   — Det är människorna på arbetsplatserna som ska se till att det händer något, säger Martin Linder, ordförande för Unionen.

  Nyhetsbrev

  Prenumerera

  Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.