Annons
Annons

TIPSA OSS!

Många av våra bästa och mest lästa nyheter och granskningar baserar sig på tips från er, kära läsare. Det är ni som ser till att vi kan fortsätta att bevaka villkoren i era branscher och avslöja missförhållanden på era arbetsplatser.

Men för att våga tipsa om missförhållanden måste du känna dig säker på att din identitet inte röjs mot din vilja. Därför är det lika viktigt för oss som för dig. Kollega omfattas av källskyddet, som regleras i grundlagen.

För dig som jobbar inom det privata finns i dag inget meddelarskydd, det vill säga förbud för arbetsgivaren att försöka spåra källan till ett avslöjande. Det gäller än så länge bara den som jobbar inom det offentliga. Men det finns några enkla sätt att ändå försäkra dig om att ditt tips inte ska gå att eftersöka:

  1. Ring inte från jobbmobilen eller jobbdatorn! Lämna kontoret och använd en mobiltelefon med ett tillfälligt kontantkort.
     
  2. Mejla inte från jobbdatorn och helst inte från din privata heller. Gå till ett internetcafé och skapa ett tillfälligt (gratis) mejlkonto hos gmail, hotmail, live eller någon annan webbmejltjänst.
     
  3. Om det är väldigt känslig information du vill dela med dig av, hör av dig per telefon (se punkt 1) så hjälper vi dig att kryptera mejlkonversationen.
     
  4. Berätta inte för kollegor och vänner att du tipsat media.

Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Bläddra i Kollega

Här kan du bläddra i det senaste numret av Kollega, och via arkivknappen nere till vänster även tidigare nummer.