Tjänsteresor med tåg ökar

Publicerad 26 november 2019, kl 15:57

Allt fler väljer att ta tåget på affärsresan. En ökad medvetenhet om klimat- och hållbarhetsfrågor är den främsta anledningen till att fler väljer bort flyget.

Under perioden juli – oktober ökade affärsresorna med SJ-tåg med 16 procent, vilket motsvarar 121 000 resor. Kollega gick ut på stan och frågade några resenärer om det har blivit vanligare att de tar tåget i stället för flyget i tjänsten.

 

Kamilla Kvarntorp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Anders Ygeman: Lyssna på de anställda

  Under coronakrisen har arbetslivet tagit ett större digitalt kliv än på ett helt decennium. Det finns dock flera utmaningar. Kollega har mött digitaliseringsministern som ger sin bild av vad som behöver hända.

 • Läs även...

  Riskerar konkurs: "Det tog tvärstopp"

  Nästan varannan egenföretagare tror att de snart kommer gå i konkurs på grund av coronakrisen, enligt en undersökning bland Unionens medlemmar. Johan Svälas har länge klarat sig bra – men nu har det tagit stopp.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.