Annons
Annons

Tjänsteresor med tåg ökar

Publicerad 26 november 2019, kl 15:57

Allt fler väljer att ta tåget på affärsresan. En ökad medvetenhet om klimat- och hållbarhetsfrågor är den främsta anledningen till att fler väljer bort flyget.

Under perioden juli – oktober ökade affärsresorna med SJ-tåg med 16 procent, vilket motsvarar 121 000 resor. Kollega gick ut på stan och frågade några resenärer om det har blivit vanligare att de tar tåget i stället för flyget i tjänsten.

 

Kamilla Kvarntorp
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Jobberfarenhet kan bli väg till studier

  Arbetslivserfarenhet ska kunna tillgodoräknas vid studier på högskolan. Det anser valideringsdelegationen som lämnat sitt slutbetänkande till regeringen. Nu hoppas Unionen att politikerna ska gå vidare med förslagen.

 • Läs även...

  Utlovade jobb saknas när Radiotjänst stänger

  I januari blev det klart att Kiruna skulle få 120 statliga ersättningsjobb för de heltidstjänster som förvinner när Radiotjänst läggs ner. Men drygt en vecka innan företaget stänger för gott saknas fortfarande 50 utlovade tjänster.

 • Läs även...

  Unionen: Europafacket har fel om minimilöner

  Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen har lovat att föreslå nya regler för att alla löntagare i EU ska ha en minimilön. Det välkomnas av Europafacket, men Unionens ordförande Martin Linder är mycket kritisk.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.