Annons
Annons
 • Unionen kan hjälpa dig som är medlem i förbundet med språket i din engelskspråkiga jobbansökan. Foto: Colourbox

Undvik språkmissar i cv:t

Publicerad 16 september 2016, kl 12:28

Att skriva jobbansökan och personligt brev kan vara nog så krångligt. Än värre om det ska vara på engelska. Men lugn. Unionen erbjuder granskning av cv på både svenska och engelska. Som medlem kan du till och med få en genomgång av din Linkedin-profil.

För att ens ha en chans att få det där jobbet du verkligen vill ha gäller det att inte bli bortsorterad redan när rekryteraren går igenom ansökningarna. Men att sålla ut det som är väsentligt och dessutom lägga fram sina erfarenheter och meriter på rätt sätt är inte alltid lätt.

Unionen erbjuder därför sedan länge sina medlemmar att få cv och personligt brev granskat. På så vis kan du få tips och konstruktiv feedback på hur du kan vässa dina ansökningshandlingar ytterligare.

Läs mer: Så skriver du ett perfekt cv

I och med att det blir allt vanligare med såväl engelskspråkiga chefer och rekryterare som internationella företag med engelska som koncernspråk, har Unionen nu utökat tjänsten så att du även kan få ditt cv granskat på engelska. Du får hjälp att se över dina ordval och hur du uttryckt dig i syfte att undvika onödiga språkmissar.

Egenföretagare? Då har du i stället möjlighet att få din konsultprofil på Linkedin kollad av Unionens experter.

Läs mer om vad en ansökan ska innehålla och hur du gör för att få ditt cv granskat på Unionen.se

Lediga jobb
 • Läs även...

  Nya regler har lett till bättre arbetsmiljö

  Arbetsmiljöverkets föreskrift mot psykosocial ohälsa på jobbet, OSA, har främst haft effekt för offentliganställda kvinnor. Men i tre fall som rör Unionenmedlemmars arbetsplatser har arbetsgivare tvingats ta itu med kränkande särbehandling.

 • Läs även...

  Vad gör en ingenjör?

  Tack vare ett program för kvinnliga tekniska ingenjörer slipper blivande civilingenjören Astrid Edvardsson fundera över två frågor hon grubblat på – vad ska hon göra efter examen? Och vad gör en ingenjör?

 • Läs även...

  Byt jobb ofta – lär dig mer

  Det livslånga lärandet har sina fördelar. De som byter jobb ofta upplever att de lär sig mer på jobbet, visar forskning.

 • Läs även...

  Siri betalar 25 000 för att få ett jobb

  Den som hjälper Siri Kock att hitta ett jobb får 25 000 kronor i hittelön.
  – Det är ingen stor kostnad, det kostar mig ju jättemycket att vara arbetslös, säger hon.