Annons
 • Unionen är det näst bäst ansedda fackförbundet. Foto: Colourbox

Unionen har högre anseende än Svenskt Näringsliv

Publicerad 9 maj 2019, kl 10:47

Unionen har ökat sitt anseende något sedan i fjol. Förbundet kommer först på andraplats av de regelrätta fackförbunden. Av samtliga organisationer är förtroende för Friluftsfrämjandet störst.

Kantar Sifo har presenterat sitt årliga anseendeindex och funnit att jämte Friluftsfrämjandet är det Naturskyddsföreningen, Hörselskadades Riksförbund och Reumatikerförbundet som vi nu 2019 har mest tillit till. De fyra organisationerna hamnar alla på skalan över 50 vilket Sifo anser vara ett högt anseende.

Bäst bland de fackliga organisationerna hamnar Jusek och centralorganisationen Saco som båda har 44 poäng. Unionen ligger på siffran 41, vilket är två snäpp upp jämfört med fjolårets mätning och över genomsnittet – 37- för samtliga organisationer.  

Förtroendet för Svenskt Näringsliv får siffran 35, vilket alltså är under snittet, trots att även arbetsgivarorganisationen klättrat upp två snäpp. Under snittet ligger även Teknikföretagen, som tappat fyra enheter, TCO (32 oförändrat) och Svensk Handel (31).

Allra lägst anseende har Kommunal, som ändå fördubblat sin trovärdighet sedan senaste mätningen – från två enheter till fyra.   

Johanna Rovira
Johanna Rovira
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Nya jobbhjältar korade

  En majoritet Skåne med inslag av Värmland. Så beskriver årets uppstickare sig och de andra två jobbhjältarna som under måndagen prisades av Unionen för sina fackliga bedrifter

 • Läs även...

  Medlemmarna tycker till inför avtalsrörelsen

  Mer semester till äldre, en klausul för jämställda löner och en särskild låglönesatsning. Det innebär några av avtalsmotionerna till Unionens förbundsråd.

 • Läs även...

  SLF och Unionen går samman

  Den 1 juni slås Skogs- och Lantbrukstjänstemannaförbundet (SLF) och Unionen ihop. Ett medlemskap i SLF övergår då automatiskt till Unionen.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.