Annons
Annons
 • Infrastruktursatsningarna är jätteviktiga, det handlar både om vägar, järnvägar och IT, säger Cecilia Beskow, chef för enheten politik, opinion och påverkan på Unionen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Unionen lyfter jobbfrågorna i valet

Publicerad 8 april 2014, kl 13:28

Med en egen valplattform vill Unionen ändra fokus på valrörelsen. Via möten med politiker och beslutsfattare ska frågor om jobbskapande och arbetsmarknad hamna högst på agendan.

Unionens valplattform innehåller förslag på en rad olika områden, alla på något vis knutna till arbetsmarknaden. Det rör sig om allt från investeringar för att öka tillväxten, ett högre tak i a-kassan till höjda anslag till arbetsmiljöforskning.

- Avsikten är att passa på nu när det är valrörelse och prata om de viktiga frågorna för våra medlemmar, att skapa fler och bättre jobb, säger Cecilia Beskow, chef för enheten för politik, opinion och påverkan på Unionen.

- Vi hoppas så klart att det ska få effekt. Våra medlemmar är viktiga för partierna. Det är säkert många av medlemmarna som inte har bestämt sig hur de ska rösta ännu.

Arbetet att föra ut budskapet görs både nationellt och regionalt. Unionen deltar på samtliga riksdagspartiers – bortsett från Sverigedemokraternas – landsmöten, och när Unionens företrädare träffar politiker ute i regionerna har de med sig valplattformen.

Regionalt är det en speciell fråga som dominerar stort, berättar Cecilia Beskow.

- Det finns inte en region som inte har en väg som de vill bygga ut, eller en järnväg som de vill förbättra. Infrastruktursatsningarna är jätteviktiga, det handlar både om vägar, järnvägar och IT.

Unionens valplattform

Här kan du läsa Unionens valplattform i sin helhet.

Niklas Hallstedt
Niklas Hallstedt
[email protected]
Lediga jobb
 • Läs även...

  Storstäderna slukar jobben

  Häften av alla de jobb som vuxit fram i den privata sektorn hamnar i storstadsregionerna. Det visar en ny undersökning från Stockholms handelskammare.

 • Läs även...

  Nya regler har lett till bättre arbetsmiljö

  Arbetsmiljöverkets föreskrift mot psykosocial ohälsa på jobbet, OSA, har främst haft effekt för offentliganställda kvinnor. Men i tre fall som rör Unionenmedlemmars arbetsplatser har arbetsgivare tvingats ta itu med kränkande särbehandling.