Annons
Annons

Universitetsutbildning är ingen garanti till jobb vilket det var förr!

Publicerad 27 maj 2015, kl 12:44

Men studieskulderna ska ändå betalas...

I Spanien arbetar universitetsutbildade på restauranger som servitörer. I Vitryssland vill man placera arbetslösa i fängelse. I Sverige placerar man de som inte är tillräckligt sjuka i det stigmatiserande Fas3 utan rätt till semester och andra förmåner de som har anställning. FAS3 är så vidrigt så att man har lust att lämna systemet för gott, det är inte värt 5000 - 10000 kr i månaden, det är inget liv, det är ett långsamt självmord. Synd att inte Ylva arbetsmarknadsministern och mångmiljonären, "inte vill att någon ska hamna i kläm"-ministern med Stefan i spetsen inser det akuta problemet. Ska över 30 tusen människor behöva plågas i 4 år till!?
//Ylva

Lediga jobb
 • Läs även...

  Höjd pensionsålder men avtal släpar efter

  Snart har du rätt att jobba tills du är 69 år. Men det är långt ifrån säkert att det stärker din tjänstepension. Inte heller är det givet att du kommer att få någon sjukpension efter fyllda 65.

 • Läs även...

  Mary ska förändra världen

  För Mary Juusela är jobbet inget jobb – utan ett kall. Målet är ett Sverige fritt från främlingsfientlighet och utanförskap.
  – Jag ska nå ut till alla innan jag dör, säger hon.

 • Läs även...

  Okunskap om hur mobbning ska hanteras

  100 000 människor mobbas på jobbet. Psykologen Stefan Blomberg menar att siffran skulle kunna minskas kraftigt om arbetsgivarna fick utbildning.

Nyhetsbrev

Prenumerera

Håll dig uppdaterad med färska nyheter från Kollega.