Annons
Annons
 • Samhalls vd Monica Lingegård (th) tillsammans med Axfoods vd Anders Strålman. Foto: Stefan Nilsson

Utökat uppdrag till Samhall - 2 000 ska anställas

Publicerad 12 januari 2016, kl 11:01

I dag ger regeringen uppdrag till Samhall att anställa ytterligare 2 000 långtidsarbetslösa, med särskilt fokus på personer under 30 år.

Det handlar om så kallade utvecklingsanställningar, en tidsbegränsad anställning där medarbetaren under ett år erbjuds ett anpassat arbete hos någon av Samhalls kunder. En fjärdedel av arbetstiden ska då också användas till kompetensutveckling.  

I dagsläget har Samhall omkring 23 000 anställda fördelat på över 200 orter och är därmed en av landets största arbetsgivare. Bland kunderna finns Ikea, Lernia, Volvo PV, Swedbank, Max och Ica.

I genomsnitt har de som får en utvecklingsanställning genom Samhall varit borta från arbetsmarknaden i tio år eller mer. Ändå har var tredje gått vidare till annat arbete inom ett år, framhåller bolaget.

Det nya uppdraget om att erbjuda utvecklingsanställningar till ytterligare ett par tusen, företrädelsevis unga, personer känns både spännande och utmanande, säger Samhalls vd Monica Lingegård, i en presskommentar.

- Men att ge arbete åt 2 000 medarbetare och se till att de kommer vidare i arbetslivet görs inte i en handvändning. Nu måste vi säkra både fler och större affärer, så att vi kan vi erbjuda våra nya medarbetare bra och utvecklande arbeten, säger Monica Lingegård, vd på Samhall AB.

Samhall

Det statliga bolaget Samhall har som grunduppdrag att skapa utvecklande arbeten åt personer med olika funktionsnedsättningar, genom rekrytering, matchning och anställning. Tanken är att de som anställs hos Samhall får träning och kompetensutveckling för att sedan kunna gå vidare till andra anställningar.

Gabriella Westberg
Gabriella Westberg
[email protected]
@Tidn_Kollega
Lediga jobb
 • Läs även...

  Svenskar kvar på Volvo i Kina

  Efter Coronavirusets utbrott har flera svenska företag infört resestopp till Kina och satt anställda i karantän. Men en del personal löper fortfarande risk att bli sjuka eftersom de fortsätter jobba i Kina. Däribland ett hundratal på Volvo Cars.

 • Läs även...

  Reklamares övertid granskas

  Nu inleder Arbetsmiljöverket en granskning av hur arbetstidslagen, som bland annat reglerar övertid och dygnsvila, följs inom reklambranschen. Det sedan arbetsmiljöinspektörerna hittat allvarliga brister i IT-branschen.

 • Läs även...

  Andreas fick nytt jobb på 11 dagar

  När coronakrisen slog till blev driftteknikern Andreas Molinder Agborg av med jobbet. Elva dagar senare skrev han på ett nytt kontrakt. Han uppmanar arbetslösa att använda sina nätverk och att fokusera på allt de lärt sig i arbetslivet.

 • Läs även...

  Utredning: ”Alla ska ha rätt till a-kassa”

  Alla som har jobbat ska få a-kassa om de blir arbetslösa. Det föreslår den utredning om a-kassan som presenterades under tisdagen. Men för den som är arbetslös länge blir ersättningen lägre än i dag.

 • Läs även...

  Trots corona: ”Massvis med jobb att söka”

  Antalet tjänstemän som har sökt stöd hos TRR har nästan fördubblats under coronakrisen. Men det finns fortfarande gott om jobb att söka för dem som blir uppsagda.