Annons
Annons

Våga Yoga

Publicerad 4 november 2008, kl 13:48

Miroförlag

Våga Yoga - bokomslagBegrepp som bra och dåligt, vackert och fult eller lyckat och misslyckat suddas ut inom yogafilosofin. Yoga handlar inte om någon tävling, att säga "jag är så stel så det är ingen idé" håller inte. Man tävlar inte med grannen på mattan bredvid eller ens med sig själv. Och det är det som Josephine Selander förmedlar i boken för att få oss att våga prova yoga.

I första delen blandas fakta med inspirerande bilder med mycket färg. I den andra delen av boken är det dags att yoga loss, Viryayoga del 1.

Viryayoga är ett dynamiskt och hälsosamt yogasystem. Det är uppbyggt på tio moduler där den ena yogapositionen bygger på den andra inom varje modul. Och där modulerna mellan de olika nivåerna bygger på varandra. Man kan jobba med alla moduler i sin helhet men det kan också kortas. Viryayoga är en hathayogafom framtagen tillsammans med naprapat. Det är tydliga och lätta bilder där det framgår tydligt vad man ska göra och var det ska kännas och om det finns några lättare/svårare alternativ.

En otroligt inspirerande bok om yoga. Vill man komplettera boken finns en dvd med nivå 1.

Mitt betyg: 4 "K:n"